Hoog water en de oude Maasarm

11-1-2018 door: Redactie
Op dit moment staat het water in de Maas weer hoog en kunnen we goed zien waar de maatregelen zoals reactivering van de Oude Maasarm, het tracé en de werkzaamheden tussen Ooijen en Wanssum voor bedoeld zijn. Verstandig ruimte geven aan de Maas.

Als lid van de raadscommissie ruimte voor de PvdA las ik in de plannen dat in Wanssum een brug met doorgang van 30 meter zou worden gerealiseerd om het water uit de Oude Maasarm door te laten stromen naar de Maas. Nodig om opstuwing te voorkomen.

En aan het Moleneind in Meerlo zou ook een doorgang van 30 meter voor de provinciale weg komen, die hier door het dal van de Molenbeek gaat. In de meest recente plannen lijkt echter alleen de brug van slechts 6 meter doorgang te worden gehandhaafd.

Als daar dezelfde hoeveelheid water doorheen moet als verderop in Wanssum, zal het water opstuwen, de N554 overspoelen en daarbij negen woningen van de kern Meerlo steeds tijdelijk afsnijden. Dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt me. We zoeken actief de mensen op die gedupeerd zouden kunnen worden en maken ons er in raad en commissie sterk voor dat we inderdaad verstandig ruimte geven aan de maas en aan de mensen. Mochten jullie hierover met ons in gesprek willen? Neem gerust contact met ons op.

Jan van Dijk,

PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie