Samen legpuzzels maken

21-2-2018 door: Redactie
Mia en Leo Janssen uit Horst hebben samen met dochter Kim Janssen en haar vriend Peter van Beek uit Venray als hobby legpuzzels maken. Als kers op de taart waren ze zelfs onlangs aanwezig bij het NK legpuzzelen.
maskTop
Samen legpuzzels maken
maskBottom

“We zijn eigenlijk heel toevallig bij deze wedstrijd uitgekomen. Onze zoon Bram stuurde ons een link door over het NK legpuzzelen. Mijn vrouw en ik waren meteen enthousiast. Al snel hadden we Kim en Peter ook bij het team gevoegd”, vertelt Leo. Kim en Peter hebben door haar ouders ook het virus te pakken gekregen. “Mijn ouders maken al zolang ik me kan herinneren legpuzzels. Als kind deed ik vaak mee, nu ik volwassen ben maak ik er zelf ook”, vertelt Kim. Peter vult hierop aan: “In het begin legde ik maar een paar stukjes mee, inmiddels maken we samen hele puzzels.” Samen maken Mia en Leo al ongeveer 35 jaar puzzels. Puzzelen vinden ze beiden erg ontspannend, maar ook heel gezellig. Zeker in de winteravonden maken ze samen graag een legpuzzel. Mia kan één winteravond nog heel goed herinneren. “Een winter maakten we er eentje van de Nachtwacht (schilderij van Rembrandt, red.). Deze bestond uit vijfduizend stukjes en had heel veel donkere stukken. In deze periode puzzelden we vaak op zolder, waar het licht niet optimaal was. Door het slechte licht en de donkere puzzel hebben we op een avond in totaal zes stukjes gelegd. Op een gegeven moment ga je de puzzel wel doorkrijgen en zie je de patronen. Toch was deze puzzel zeker een uitdaging en duurde het heel erg lang voordat deze af was.”

De twee hebben dus al veel ervaring, toch was het NK legpuzzelen iets nieuws voor beiden. Het team had daarom ook geen idee wat ze konden verwachten. Het enige wat ze wel zeker wisten, was dat de puzzels tijdens de wedstrijd allemaal van Jan van Haasteren zouden zijn. Alleen deze puzzels worden gebruikt, omdat de wedstrijd in samenwerking is met deze puzzelserie. “Deze puzzels maken we zelf ook. De opdracht die we uiteindelijk moesten maken tijdens de wedstrijd hadden Mia en ik twee weken daarvoor zelfs al gemaakt”, zegt Leo. “Helaas gaf ons dit niet echt een voordeel. Wij maken zo veel puzzels, dat we al niet meer wisten hoe deze precies moest.” Toch had het team geen voorsprong nodig, want uiteindelijk hebben ze erg goed gescoord tijdens de voorronde. “Het team dat de eerste plaats pakte, zat toevallig achter ons aan een tafel. Toen deze klaar was met de puzzel, kwam er ontzettend veel pers op af en werden veel tafels in de gaten gehouden, behalve die van ons. Uiteindelijk riep een ober van het evenement de pers naar onze tafel, omdat wij toch wel heel erg ver waren. Niemand had het in de gaten, maar we moesten nog maar ongeveer tien stukjes. Toen we deze ook hadden gelegd, pakten we de tweede plaats”, zegt Leo. Met deze behaalde tweede plaats mag het team uit Horst en Venray door naar de finale op 24 maart in Roelofarendsveen. Aan deze finale doen in totaal 28 teams mee.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie