Protest tegen gastouderopvang

19-1-2017 door: Redactie
Een echtpaar uit Sevenum is op dinsdag 17 januari in hoger beroep gegaan bij de Raad van State tegen een beslissing van het gemeentebestuur van Horst aan de Maas. De gemeente wil, tegen de zin van het echtpaar, geen maatregelen nemen tegen een woning met een gastouderopvang en tegen de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Broek in Sevenum.

Het College van B&W weigert maatregelen te nemen tegen de woning met gastouderopvang aan de Broek. Het echtpaar, dat in de buurt woont, vroeg de gemeente om deze maatregelen. Volgens het stel ligt de woning binnen de zogenoemde sproeizone van een fruitteeltbedrijf. Om die reden had het perceel volgens hen geen woonbestemming mogen krijgen. Zelf heeft het echtpaar in het verleden om een woonbestemming op het eigen perceel gevraagd, maar kreeg deze niet vanwege de sproeizone.

Ook wil het gemeentebestuur geen maatregelen nemen tegen het gebruik van een gebouw in diezelfde straat voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het echtpaar zegt last te hebben van de zestien arbeidsmigranten. Ook verzet zij zich tegen de omgevingsvergunning die het gemeentebestuur voor deze huisvesting heeft verleend. Het is niet eerlijk dat zij wel toestemming geeft voor bewoning van dit pand, maar niet mee wilde werken aan een woonbestemming voor het perceel van het echtpaar.

De rechtbank van Roermond verklaarde in december 2015 een eerder beroep van het stel over beide onderwerpen al ongegrond. Tegen die uitspraak gaat het echtpaar nu in hoger beroep bij de afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie