'Prof worden is mijn droom'

9-8-2017 door: Redactie
Voor Joep Mallee (11) uit Grubbenvorst is tennis zijn lust en zijn leven. In mei werd hij Limburgs districtskampioen en deze week speelt hij in Hilversum de Nederlandse Jeugdkampioenschappen tennis. In september is er daarnaast nog een toernooi voor alle districtskampioenen van Nederland, waar Joep ook zal tennissen.
maskTop
'Prof worden is mijn droom'
maskBottom

Joep begon op zijn vijfde met tennissen. Hij voetbalde toen ook nog, maar daar stopte hij al snel mee toen bleek dat de twee sporten lastig te combineren waren. “Het mooie aan tennis is, dat als je achterstaat, je toch nog kunt winnen. Als je bij voetbal of een andere sport ver achterstaat, wordt winnen al snel moeilijk. Bij tennis is het zo dat hoe ver je ook achterstaat, er altijd nog een kans is, als je maar wilt,” legt Joep uit. Toen bleek dat hij ook nog talent had voor tennis, was de keuze snel gemaakt.

Op zijn zesde werd Joep al voor de eerste keer Limburgs Kampioen. Dit trucje herhaalde hij op zijn negende en onlangs nog een keer. “Die Limburgse Kampioenschappen zijn wel mijn mooiste tenniservaringen,” zegt Joep. “En mijn plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap, aan het begin van de zomer.” Om je te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap moet je bij de beste 64 van Nederland horen. Joep staat op plaats veertien op deze ranglijst.

Volgend jaar gaat Joep naar de middelbare school Den Hulster in Venlo, waar hij naast het tweetalig vwo ook topsportonderwijs gaat volgen. “Dat wil zeggen dat ze bijvoorbeeld niet heel moeilijk doen als ik een keer een les mis voor een training of wedstrijd,” vertelt Joep. “Ze zijn daar heel flexibel en denken mee.” Den Hulster is aangesloten bij de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport. Scholen die hier bij aangesloten zijn ondersteunen toptalenten om hun schoolcarrière met topsport te combineren. Dat flexibele van het topsportonderwijs op Den Hulster komt Joep goed uit, want hij is bloedfanatiek en wil geen training missen.

Joep traint momenteel vier keer in de week, twee keer in Venlo, één keer in Grubbenvorst en één keer in Venray. De officiële competitie speelt hij voor Tennisclub Venlo. Tijdens de trainingen wordt er vooral getraind op conditie, coördinatie en techniek, soms privé en soms in een groep. De trainingen duren ongeveer twee uur, dus tennis neemt veel tijd in beslag in het leven van Joep. “Ik heb niet altijd tijd om met vrienden af te spreken,” zegt hij. “Dat vind ik jammer, maar ik heb het er wel voor over.” Joep doet alles voor het tennis. Hij traint enorm hard om zo veel mogelijk wedstrijden winnend af te sluiten. “Ik kan heel erg balen als ik een spannend potje uiteindelijk verlies. Maar als ik dan de rust neem, dan kan ik daar wel overheen stappen en me richten op de volgende wedstrijd.”

Voor de toekomst zit Joep vol dromen. “Ik wil natuurlijk graag Nederlands Kampioen worden. Of een Grand Slam winnen. En prof worden, dat is ook echt een droom.” Het liefst wordt hij zoals zijn grote idool Rafael Nadal, die net als Joep een linkshandige tennisser is. Maar ondanks al deze dromen en doelen, vindt hij het toch het belangrijkst dat hij plezier blijft houden in het tennissen, en dat zit voorlopig wel goed.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie