Zonder recreatiebad hoef ik geen nieuw zwembad

9-8-2017 door: Redactie
Uit marktonderzoek uitgevoerd in opdracht van gemeente Horst aan de Maas blijkt dat het binnen het beschikbare budget voor een nieuw zwembad niet mogelijk is om daar een extra recreatiebad aan toe te voegen. Het was de wens van onder andere comité ’t Zwembad mot Bliêve en zwemvereniging HZPC dat er zowel een wedstrijdbad als een recreatiebad met bubbelbad, glijbaan en speeltoestellen zou komen, maar dat gaat dus niet door. Wel komt er wellicht een gedeelte van het zwembad met beweegbare bodem, zodat er wel bijvoorbeeld peuter- en zwangerschapsgym kan worden georganiseerd en kan er nog steeds recreatief worden gezwommen.

Bezoekers van het oude zwembad De Berkel zijn niet blij met het nieuws, blijkt op Facebook. “Wij zullen het nieuwe bad niet aantrekkelijk vinden”, reageert iemand. “Mijn zoontje wil juist naar De Berkel vanwege de blauwe glijbaan en de bubbels.” “Dan maar geen nieuw bad”, zegt iemand anders. “Een recreatiebad met goede en leuke voorzieningen voor de kinderen moet de basis blijven.” Deze mensen geven aan dat er voor hen geen nieuw zwembad hoeft te komen als daar geen apart recreatiebad bij hoort. In dat geval houden zij liever gewoon het oude De Berkel.

Aan de andere kant zijn er ook andere recreatiebaden in de gemeente waar ouders met kinderen gebruik van kunnen maken als zij graag een glijbaan en speeltoestellen willen. Het zwembad van De Schatberg in Sevenum en van de
recreatieparken in America hebben wel dit soort faciliteiten en zijn nog steeds dichtbij. Ook heeft wethouder Van Rensch aangegeven dat er in het nieuw te bouwen bad ouders nog gewoon met hun kinderen een middagje kunnen komen zwemmen. Er is dan misschien geen vaste glijbaan, maar er zijn ook oplossingen als een opblaasbare glijbaan om dit te vervangen. En al met al wordt het nieuwe bad natuurlijk een stuk moderner toegankelijker dan De Berkel, dat heeft ook z’n voordelen.

Zonder recreatiebad hoef ik geen nieuw zwembad, wat vindt u?

Disclaimer | Copyright© 2017 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie