Poll week 28

15-7-2010 door: Redactie
In Horst aan de Maas is geen plaats voor een racecircuit

Het is een doorn in het oog van de Venrayse politiek: circuit De Peel bij Ysselsteyn. De racebaan is jaren geleden illegaal aangelegd door autosportfanaat Harry Maessen. De races die er worden georganiseerd zorgen voor geluidsoverlast voor omwonenden in de wijde omtrek en zijn slecht voor het natuurgebied om het circuit. In 2009 haalde de Raad van State nog een streep door de wijziging van het bestemmingsplan die nodig is voor de aanleg van de racebaan.

Daarom is de gemeente op zoek naar een alternatieve locatie. Er werd een onderzoeksbureau in de hand genomen dat vier plekken voorstelde. Eén daarvan is de huidige locatie en twee andere liggen op het grondgebied van Horst aan de Maas (zie voorpagina). De vraag is of de gemeente Horst aan de Maas moet meewerken aan een eventuele verhuizing van circuit De Peel. Waar het ook komt te liggen, zorgt het voor overlast voor mensen en/of milieu. Wat vindt u?

Geef hieronder uw eigen mening in woord!

Bespreking:

Inderdaad, in onze gemeente is geen plaats voor een racebaan, daar is zeventig procent van de stemmers op onze poll het mee eens. Volgens Toon van Gerven moet het gemeentebestuur er niet eens over nadenken om het circuit naar Horst aan de Maas te halen. "Waarom wil B&W van Horst zo graag alle rotzooi naar zich toehalen die door andere gemeentes afgestoten wordt omdat het teveel overlast geeft? Wie wordt hier beter van? De eigen bevolking, ondernemers en de touristen in elk geval niet", aldus de Grubbenvorstenaar. Leo Linssen uit Horst sluit zich bij hem aan. "Overal waar zo'n circuit zou komen, zal de natuur worden aangetast en zal er geluidsoverlast zijn", vertelt Linssen in een reactie. "Voor de natuur is de reeds bestaande plek gewoon het beste."
Een van de weinige tegengeluiden op onze stelling komt van Horstenaar Harrie Hendriks. Hij pleit voor een multifunctioneel circuit waar naast races ook rijopleidingen en andere evenementen kunnen worden georganiseerd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie