Poll week 20 2017

18-5-2017 door: Redactie
Anne van der Hulst (18) uit Sevenum organiseert vanuit haar opleiding een buddy-project waarbij scholieren van het Dendron College in Horst een koppel kunnen vormen met een leerling van TaalRijk in Hegelsom, waar voortgezet onderwijs wordt gegeven aan anderstaligen.

Samen ondernemen de koppels activiteiten als samen boodschappen doen of een ijsje eten om zo de integratie te bevorderen. Het project is op vrijwillige basis, maar misschien zou het goed zijn om dit te verplichten voor alle middelbare scholieren. Zo leren zij niet alleen elkaars cultuur kennen, maar leren ze ook zich in te zetten voor de maatschappij. En waarom zou je je alleen richten op anderstaligen? Er zijn ook veel kinderen met een Nederlandse achtergrond die misschien wel een buddy zouden kunnen gebruiken.

Maar als je zoiets gaat verplichten, door het een integraal onderdeel van het lesprogramma te maken, dan komt het misschien niet vanuit de leerlingen zelf wat het doel van het project, betere integratie, in de weg kan staan. Daarnaast kost zo’n project veel tijd en de jeugd van tegenwoordig heeft al zoveel in zijn agenda staan. Niet alleen huiswerk maken, maar denk ook aan sportverenigingen, muziek en dergelijke.

Maak buddyproject een onderdeel van het lesprogramma. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 64%
Oneens 36%

Bespreking
Anne van der Hulst (18) uit Sevenum organiseert vanuit haar opleiding een buddy-project waarbij scholieren van het Dendron College in Horst een koppel kunnen vormen met een leerling van TaalRijk in Hegelsom, waar voortgezet onderwijs wordt gegeven aan anderstaligen. Het zou goed zijn als zo’n project een vast een onderdeel van het lesprogramma wordt, vindt 62 procent van de stemmers op onze poll. Zo leren leerlingen niet alleen elkaars cultuur kennen, maar leren ze ook zich in te zetten voor de maatschappij.

De overige 38 procent vraagt zich af of het wel goed is om zoiets te gaan verplichten. Dan komt het namelijk misschien niet vanuit de leerlingen zelf, wat het doel van het project, betere integratie, in de weg kan staan. Daarnaast kost zo’n project veel tijd en de jeugd van tegenwoordig heeft al zoveel in zijn agenda staan. Niet alleen huiswerk maken, maar denk ook aan sportverenigingen, muziek en dergelijke.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie