Poll week 19 2018

10-5-2018 door: Redactie
Analoge tv is ouderwets

Ziggo kondigde dit jaar aan te stoppen met het uitzenden van het analoge tv-signaal. Het betreft hier een gefaseerde uitschakeling, waarbij dit stapsgewijs uitgezet wordt in verschillende gemeenten. Het kabelbedrijf trekt voor de gefaseerde uitschakeling van analoge tv twee jaar uit, dus uiteindelijk moet iedereen er aan geloven. Door het uitschakelen van het analoge signaal maken ze ruimte vrij voor om de kwaliteit van het digitale signaal te verbeteren. Ziggo zegt wel klanten die nog niet digitaal kijken op verschillende manieren tegemoet te kunnen komen, met bijvoorbeeld een decoder. Ongeacht wat voor toestel.
Dat is een goede zet te noemen: op een bepaald punt moeten knopen doorgehakt worden en kun je niet langer aan oude technieken vast houden. Digitale televisie is al jaren in opkomst en iedereen heeft zodoende al een flinke tijd gehad om hier zelfstandig op over te stappen. Het is de toekomst van televisiekijken en zodoende moet hiervoor ook de weg vrijgemaakt worden. Het is eenzelfde soort stap als dat we jaren geleden van antenne naar kabel zijn overgegaan.
Anderzijds dringt Ziggo op deze manier wel digitale televisie op aan mensen die hier helemaal geen behoefte aan hebben. Het is een agressieve manier van marketing, om zo nieuwe abonnementen te verkopen. Denk hierbij aan mensen die gewoon een simpel toestel willen om zo nu en dan Nederland 1, 2 of 3 te kijken.
Analoge tv is ouderwets. Wat vindt u?

Eens 76 procent
Oneens 24 procent

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie