Poll week 16 2017

20-4-2017 door: Redactie
Maak van ruïnes een plek voor iedereen

Stichting Kasteel Huys ter Horst heeft grote plannen met de ruïne van het kasteel in Horst. Zo wil de stichting onder meer de toren weer opmetselen en een beweegbox realiseren, een interactieve sportruimte waarvan de muren en vloer bestaan uit videoschermen. Het is goed dat er nieuwe bestemmingen worden gezocht voor de ruïne van het kasteel. Dan gebeurt er tenminste nog iets met zo’n gebouw. Het is toch fijn wanneer mensen er gebruik van kunnen maken? En zo wordt het ook nog bewaard voor de toekomst. Het is zonde wanneer de ruïne verder af zou brokkelen, zodat er over enkele jaren helemaal niets meer van over is. Er is in de loop der eeuwen door de verschillende eigenaren al zoveel aan veranderd, dus waarom zouden de huidige beheerders niet hun stempel op het gebouw mogen drukken?

Aan de andere kant kun je je afvragen of het niet veel beter is om de tijd zijn gang te laten gaan. De kasteelruïne is een historisch monument, daar moet je van afblijven en niet willen moderniseren.

Maak van ruïnes een plek voor iedereen. Wat vindt u?

Uitslag
Eens: 69 procent
Oneens: 31 procent

Bespreking
Stichting Kasteel Huys ter Horst heeft grote plannen met de ruïne van het kasteel in Horst. Zo wil de stichting onder meer de toren weer opmetselen en een beweegbox realiseren, een interactieve sportruimte waarvan de muren en vloer bestaan uit videoschermen. De meerderheid van de stemmers op onze poll van twee weken geleden, 69 procent, vindt het een goed idee dat er nieuwe bestemmingen worden gezocht voor de ruïne van het kasteel. Dan gebeurt er tenminste nog iets met zo’n gebouw. Het is toch fijn wanneer mensen er gebruik van kunnen maken? En zo wordt het ook nog bewaard voor de toekomst. Zij zijn van mening dat het zonde is wanneer de ruïne verder af zou brokkelen, zodat er over enkele jaren helemaal niets meer van over is. Er is in de loop der eeuwen door de verschillende eigenaren al zoveel aan veranderd, dus waarom zouden de huidige beheerders niet hun stempel op het gebouw mogen drukken? De overige 31 procent ziet liever de ruïne echt een ruïne zijn. Zij vragen zich af of het niet veel beter is om de tijd zijn gang te laten gaan. De kasteelruïne is een historisch monument, daar moet je van afblijven en niet willen moderniseren.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie