Poll week 01 2018

4-1-2018 door: Redactie
Ik doe de deur altijd op slot

Politie en justitie zijn onlangs een campagne gestart om woninginbraken te voorkomen. Via de campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’, worden bewoners erop gewezen de ramen te sluiten, een lichtje te laten branden en de deur op slot te doen als ze van huis gaan. Toch waren er in de kerstperiode weer verschillende woninginbraken in Horst aan de Maas, vaak omdat het te duidelijk was dat mensen niet thuis waren.

Alleen al het op slot maken van de deur kan inbrekers afschrikken. Daarom moet je je deur eigenlijk bij het minste of geringste op slot doen. Dieven kunnen immers altijd toeslaan, al zit je maar een half uurtje in bad zonder dat er iemand anders in huis is of hoef je maar 20 meter met de kruiwagen naar de tuinafvalkorf. En even de deur achter je sluiten, kost nu ook weer niet zo veel moeite.

Aan de andere kant, een beetje vertrouwen in de mensheid is ook wel op zijn plaats. De deur bij iedere seconde van huis afsluiten, is wat overdreven. Vroeger konden we toch ook nog gewoon een touwtje uit de brievenbus hangen? We moeten niet zo wantrouwig zijn. Bovendien, als inbrekers echt ergens naar binnen willen, dan lukt ze dat toch wel, deur op slot of niet.

Ik doe de deur altijd op slot. Wat vindt u?

Uitslag
88 procent eens
12 procens oneens

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie