Politie huldigt held

28-6-2012 door: Redactie
Wilco Swinkels uit Hegelsom is afgelopen woensdag door de politie Horst in het zonnetje gezet. In het bijzijn van burgemeester Kees van Rooij ontving Swinkels een dagje uit voor het hele gezin. Hij kreeg dit cadeau voor zijn hulp aan de politie tijdens de zoektocht naar een man, die een agente met een mes bedreigd had.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Vorige week bedreigde een man in Hegelsom een agente met een vleesmes. Hij stak op haar in, maar zij raakte niet gewond. Vervolgens vluchtte de man en zetten de agenten de achtervolging in. "Ik zag opeens een man met een groot mes voorbij rennen en dacht: dit is niet goed", vertelt Wilco Swinkels, een buurtbewoner van de verdachte. "Daarna zag ik twee agenten rennen en had al snel in de gaten dat zij de man niet bij konden houden. Ik heb toen een agent aangeboden bij mij in de auto te stappen, zodat we achter de voortvluchtige aan konden gaan. De andere agent heeft toen om versterking gevraagd." Nadat korte tijd later de versterking was gearriveerd begon de zoektocht in het buitengebied van Hegelsom, waarbij de voortvluchtige man uiteindelijk werd opgepakt.

"Het ging allemaal heel snel. Op dat moment dacht ik even niet na, maar ondernam gelijk actie", aldus Swinkels. Deze actie wisten de betrokken agenten zeer te waarderen en daarom besloten ze Swinkels en zijn gezin te belonen. Uit handen van de agente, die bij het steekincident betrokken was, ontving Wilco Swinkels een dagkaart voor een attractiepark voor het hele gezin. John Stultiëns van de politie Horst: "Het was een voor ons ongekend extreme situatie. Zodra we de melding kregen dat een collega betrokken was bij een geweldsincident hebben we alles laten vallen en zijn we naar Hegelsom gereden om de verdachte zo snel mogelijk op te kunnen pakken. En dat een burger daarbij zo adequaat heeft opgetreden kunnen wij heel erg waarderen."

Foto opsturen Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie