Horstenaar in finale Pokerkampioenschap

28-6-2018 door: Redactie
Edwin Willems uit Horst doet op zaterdag 30 juni mee aan de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2018 in Hotel de Heerlickheijd in Ermelo. Na het winnen van één van de voorrondes wist hij zich voor deze finale te plaatsen. Het is de tweede keer dat hij meespeelt op dit toernooi, vorig jaar werd hij in Ermelo al vijfde.
maskTop
Horstenaar in finale Pokerkampioenschap
maskBottom

Ruim 9.000 pokeraars uit heel Nederland hebben meegedaan aan de voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. 194 van hen plaatsten zich uiteindelijk voor de finale in Ermelo. Edwin is er daar één van. “Ik heb meegedaan aan twee voorrondes. De eerste was in Meijel en daar presteerde ik niet zo goed. Het lukte me wel om een ticket te winnen om mee te doen aan de voorronde in Beesel. Die won ik en daarmee plaatste ik me voor de finale.”

Edwin begon ruim tien jaar geleden online met pokeren. “Ik had het er met iemand over gehad en had wat YouTube-filmpjes gekeken. Ik had ook wel een zekere interesse om te kijken of ik het kon, dus ik begon op een pokersite te spelen, eerst voor speelgeld. Uiteindelijk heb ik ook wat met echt geld gespeeld en daar heb ik toen ook best aardig aan verdiend.” Tegenwoordig heeft hij echter niet veel tijd meer om online te spelen. “Ik heb het druk met mijn werk als bakker en ik speel eigenlijk alleen nog af en toe livetoernooien op amateurniveau. Livetoernooien zijn leuker dan online spelen, er hangt een heel gezellige sfeer. Maar het is wel heel tijdrovend. Als je een beetje ver komt in het toernooi, dan ben je daar zomaar acht uur op een dag mee kwijt.”

Voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker bereidt Edwin zich niet speciaal voor. “Het kan dat ik van tevoren nog een online toernooitje speel, als ik daar tijd voor heb. Maar het is niet noodzakelijk. Ik weet redelijk wat ik wel en niet kan en dat is het belangrijkste bij pokeren.” Hij gaat met wat gezonde spanning, maar zonder al te veel verwachtingen het toernooi in. “Vorig jaar ben ik al vijfde geworden in Ermelo. Dat evenaren wordt dit jaar sowieso lastig. Er komt immers altijd een portie geluk bij kijken.” Toch is pokeren niet alleen maar geluk. “Natuurlijk zijn er kwaliteiten nodig om een goede pokeraar te worden. Je moet geduld hebben en kunnen bluffen en ook is het belangrijk dat je kennis hebt over wat je wanneer in het spel het best kunt doen.”

Tijdens het toernooi in Ermelo worden er steeds rondes gespeeld om uiteindelijk tot een finale te komen. Vorig jaar wist Edwin die finale te bereiken en werd hij uiteindelijk dus vijfde. “Daarmee won ik eeuwige roem”, lacht hij. “Aan het Open Nederlands Kampioenschap Poker zitten geen geldprijzen verbonden. Dat mag wettelijk gezien ook niet, alleen op de officiële Holland Casinotoernooien mag voor geld worden gespeeld.” Toch wordt er wel ergens voor gespeeld tijdens het kampioenschap. De winnaar krijgt namelijk een sponsorcontract voor een jaar. “Als ik dat win, dan ga ik waarschijnlijk wel wat meer professionele toernooien spelen. Maar ik ga er zonder verwachtingen heen. Het blijft voor mij toch vooral een hobby.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie