Plan parkvijver Horst gepasseerd station

17-6-2010 door: Redactie
Fred Douven van restaurant De Peelparel in Horst doet opnieuw een poging om van de ruimte rondom de vijver langs de Kabroeksebeek in Horst een stadspark te maken. Donderdagavond is er voor omwonenden van de vijver een informatieavond over het zogenaamde bergbezinkbassin dat in een deel van de vijver moet komen. Volgens de gemeente is het plan van Douven dan ook een gepasseerd station.

De vijver ligt langs de Vijverlaan en Weltersweide en tegenover restaurant
De Peelparel. De vijver is ooit aangelegd als overstort bij hoog water in de naastgelegen Kabroeksebeek. De gemeente Horst aan de Maas wil nu een deel van de vijver gaan gebruiken als bergbezinkbassin. Dit is een overschot waar bij hevige regenval het teveel aan water in het rioolstelsel loopt. Het vuil in dat water kan bezinken in het bassin.

Volgens Fred Douven zorgt dit bassin voor stankoverlast en is de vijver een ’oase in het centrum van Horst’. “Laat alsjeblieft de vijver een echte vijver worden. Mensen moeten nu bijna met de auto naar het parkhotel om bij de bossen te komen, terwijl de vijver maar een
paar honderd meter lopen vanaf het centrum ligt.”

Douven wil dat daarom van de ruimte rondom de vijver een stadspark wordt gemaakt. Om zijn voorstel kracht bij te zetten, heeft Douven een plan hiervoor uitgewerkt en aangeboden om het bergbezinkbassin onder de parkeerplaats van zijn restaurant te laten plaatsen.

Voor de gemeente is het plan niet nieuw. “Douven heeft het plan vorig jaar ook al bij de gemeente neergelegd, toen bij wethouder Stas”, aldus een woordvoerder. “We kwamen toen al tot dezelfde conclusie als nu dat de vijver de enige juiste lokatie is voor het bergbezinkbassin. Het is dus een gepasseerd station.” Volgens hem is de vergunning voor de aanleg al verleend aan de aannemer en zitten er veel praktische bezwaren aan de optie die Douven biedt. Zo zou de Weltersweide opnieuw opengebroken moeten worden en zou er een bouwput komen vlak naast de woning van Douven.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie