Piet en het weer

26-7-2012 door: What Else
Piet is een simpel man. Altijd geweest, en daar altijd content mee geweest. Piet houdt van buiten zijn. Niet per se wandelen of fietsen, maar zijn. Piet werkt in een fabriek en houdt van tekenfilms. Maar dat laatste zegt hij liever niet hardop. Piet heeft wat moeite met conversatie.

Hij is geen held in ‘small talk’ en het dagelijkse weerpraatje biedt dan ook dé oplossing voor mensen als Piet. “Wat een weer weer hè”, is de enige zin die geregeld zijn lippen verlaat. Vaak gevolgd door een instemmend gebrom en geknik als zijn gesprekspartner er op in gaat.

Het is niet dat Piet onaardig is, of dat Piet niet wil. Piet heeft gewoon nooit de kunst van kletsen onder de knie gekregen. Hij is de goedaardige man die bij groepsgesprekken vooral meeluistert en instemmend knikt. Want knikken, dat kan Piet.

Weken hetzelfde weer, nee, dat is niks voor hem. Dan is zijn vraag niet meer van toepassing en valt Piet stil. Weken van slecht weer zijn ook niet gewenst. Dan krijgt Piet alleen maar chagrijnige antwoorden op zijn verzoek tot contact en verandert ook de goedbedoelende Piet in een donderwolk.

Zo’n valwind als die van twee jaar geleden, dat is koren op zijn molen. Dan bloeit Piet op. “Wat een weer weer, hè”, zegt hij dan met volle overgave in zijn stem en een twinkeling in zijn ogen. Want Piet weet dat zijn vraag op zo’n moment meer dan ooit reacties los zal brengen.

Afgelopen twee weken had Piet vrij van de fabriek. Vakantie. “Wat een weer weer, hè”, mompelde hij tegen zichzelf terwijl hij vanachter het raam naar de voorbijtrekkende wolken keek en af en toe een tekenfilm aanzette.

En afgelopen maandag, toen zijn werk weer begon en het kwik als vanzelf begon te stijgen, wist Piet dat dit een cadeautje speciaal voor hem was. Want al lang niet meer was zijn vraag met zoveel enthousiasme beantwoord. En dat deed Piet goed.

What Else?

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie