Piet Kuenen genomineerd voor leraar van het jaar

8-7-2010 door: Redactie
Piet Kuenen van het Citaverde College in Horst is genomineerd voor de verkiezing Leraar van het jaar. Deze verkiezing wordt in het kader van de Dag van de Leraar georganiseerd door SBL (Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel). Leerlingen, ouders, collega's en leidinggevenden kunnen hiervoor hun favoriete leraar aanmelden.

Het Citaverde College heeft Piet Kuenen aangemeld omdat hij kinderen zover kan brengen dat ze hun kwaliteiten willen benutten en vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. Ook ouders betrekt hij in de ontwikkeling van hun kind en hij weet als geen ander het kind, de ouder en de school met elkaar te verbinden.

Door de vele reacties van collega's is Piet inmiddels genomineerd als Leraar van het jaar en zit hij nu in de tweede ronde. Toen hij deze week van de nominatie hoorde was hij hierdoor overdonderd, maar ook zeer vereerd. De Dag van de Leraar is op 5 oktober 2010, dan is ook de uitslag van de verkiezing te zien tijdens de Avond van het Onderwijs op Nederland 2.
Uit alle aanmeldingen voor de verkiezing Leraar van het jaar gaat een deskundige jury een winnaar voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs kiezen. Deze drie leraren zijn een jaar lang ambassadeur voor alle 350.000 leraren in Nederland.

De jury wil graag uit elke sector de leraren beter leren kennen. Hiervoor moet van elke genomineerde leraar een portret gemaakt worden. Het Citaverde College wil graag samen met leerlingen van zijn klas, oud-leerlingen en ouders dit portret maken. Door middel van een brief aan oud-leden van de ouderraad, ouders en leerlingen zijn al veel reacties binnen. Piet Kuenen heeft ook voor Focus in Venray gewerkt en wellicht dat hier ook ouders zijn of oud-leerlingen die graag een reactie willen geven.
Als er mensen zijn die ook een bijdrage willen leveren aan het portret van deze bijzondere leraar dan kan dat in de vorm van een gedicht, spreuk, anekdote of verhaaltje.

De  bijdrage kan verstuurd worden naar Marie-José van Hegelsom van het Citaverde College via m.vanhegelsom@citaverde.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie