Peeldag America een succes

12-4-2010 door: Redactie
Afgelopen zondag werd op de Peeldag in America allerlei kleding uit vroegere jaren geshowd. Leden van toneelvereniging De Vrije Spelers uit America lieten zien wat men in vroegere tijden droeg. Niet alleen de 'zondagse' kleding, vooral werkkleding en schoolkleding werden vakkundig getoond op de catwalk. De modeshow vond plaats ter gelegenheid van de opening van het bezoekersseizoen van het Peelmuseum in America.

Ondanks lage temperaturen en een koude wind brachten honderden belangstellenden afgelopen zondagmiddag een bezoek aan de Peeldag. Het Peelmuseum werd in april 2008 geopend. Het lijkt een traditie te worden om het museumseizoen te openen met een groots opgezette dag. In 2009 werd het seizoen namelijk ook al geopend met een Peeldag.

Voor bezoekers waren dit keer tal van activiteiten georganiseerd. Zo werd het natte land geploegd met behulp van oude tractoren, werden schapen geschoren, manden gevlochten en klompen gemaakt. De Peeldag werd muzikaal ondersteund door joekskapel Mekkelek Zat en het zangduo Mart & Marion, dat traditionele dialectliederen ten gehore bracht.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie