Partijen verder met Huis van Morgen

19-5-2017 door: Redactie
De deelnemende partijen aan het Huis van Morgen in Panningen hebben op donderdag 11 mei een handtekening gezet onder een intentieverklaring om door te gaan met het project. Als nieuwe deelnemer komt gemeente Horst aan de Maas bij de organisaties die het huis financieel ondersteunen.

In het Huis van Morgen zijn oplossingen te zien voor praktische problemen die mensen tegenkomen als ze bijvoorbeeld op leeftijd raken, maar toch thuis blijven wonen. Zo is er een traplift in het rijtjeshuis gemaakt, zijn de deurdrempels weggehaald en zijn deursloten boven de klink aangebracht. Het huis is sinds de opening eind 2014 inmiddels door 1.640 mensen bezocht.

Met de ondertekening is de financiële continuïteit voor zeker een jaar gewaarborgd, laat Piet Selen, vanuit Vorkmeer betrokken bij het Huis van Morgen, weten. “We zijn heel bij dat Horst aan de Maas ook meedoet. Ook andere omliggende gemeentes hebben al interesse getoond, dus het gaat goed. Er hangen toch wel wat kosten aan zo’n huis, dus het is financieel niet haalbaar om in alle gemeentes zoiets neer te zetten. Daarom willen de gemeentes in Panningen meedoen. Het is makkelijk bereikbaar en hier is het huis al helemaal klaar.”

Deelnemende partijen zijn gemeente Peel en Maas, De Zorggroep, Proteion, Vorkmeer, Wonen Limburg, Rabobank, Eizt en sinds kort gemeente Horst aan de Maas. “Na een bezoek van het College van B&W was die meteen enthousiast”, vertelt Ellis Spikmans, beleidsadviseur bij gemeente Horst aan de Maas. “De eerste reactie was: ‘dat moeten we ook in Horst hebben’. Maar dat is helemaal niet nodig, zo bleek al snel. Panningen is dichtbij, dus de inwoners van Horst aan de Maas kunnen net zo goed hiernaartoe komen. Toen is besloten dat samenwerken met Peel en Maas veel handiger is.”

Horst aan de Maas schreef al verschillende verenigingen, zoals de kbo’s en vrouwenverenigingen, aan om een kijkje te gaan nemen in het Huis. “We hebben in Horst aan de Maas ongeveer dezelfde doelstellingen als hier”, vertelt Spikmans. “Wij willen ook dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en in het Huis van Morgen kun je goed zien hoe je met kleine dingetjes allerlei problemen kunt oplossen. We hopen dat veel mensen uit onze gemeente langskomen hier. Het is immers maar een grensje tussen Horst aan de Maas en Peel en Maas.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie