PVV wint verkiezingen op Dendron

10-6-2010 door: Redactie
Als het aan de scholieren van het Dendron College lag, zou de PVV de grote winnaar van de verkiezingen zijn. Tijdens de scholierenverkiezingen kwam de SP op de tweede plaats, op de voet gevolgd door de VVD.

Het Instituut voor Publiek en Politiek organiseerde voorafgaand aan de echte verkiezingen voor de 18e keer de landelijke scholierenverkiezingen.
Van maandag 7 juni 8.00 uur tot dinsdag 8 juni 16.00 uur mochten de leerlingen op school digitaal hun stem uitbrengen op de deelnemende partijen. Ook dit jaar werd op het Dendron College in Horst, door de sectie maatschappijwetenschappen, de leerlingenraad en de mediatheek, de scholierenverkiezingen georganiseerd.

Bij de scholieren­verkiezingen wordt altijd veel extremer gestemd. Vanaf de derde klas werden de leerlingen per klas opgeroepen om in de mediatheek hun stem uit te brengen. Dinsdag om 18.00 uur was de uitslag bekend. De PVV ontving van de leerlingen 27,8% van de stemmen en was daarmee de grote winnaar van de verkiezingen op het Dendron College. SP volgde als tweede met 15,74% van de stemmen.

Het is dus opvallend dat een groot deel van de Dendron-leerlingen extreem rechts stemt, terwijl het andere grote deel extreem links stemt. Volgens organisator Theo Linssen was dit te verwachten. "Bij de scholierenverkiezingen wordt altijd veel extremer gestemd dan bij de echte verkiezingen. De uitslagen van deze verkiezingen worden als een verwachting van echte verkiezingen beschouwd, maar dan in een extremer beeld."

In vergelijking met de rest van de provincie stemt het Dendron College in dezelfde lijn. Provinciaal ontving de PVV 27,4% van de stemmen. Landelijk gezien zat het Dendron College wel hoog, hierbij kreeg de PVV 19,1% van de stemmen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie