Overvolle treinen Maaslijn zijn probleem

28-6-2012 door: Thijs Coppus
In mei heeft de SP een onderzoek gehouden onder de reizigers van de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. In totaal werden bijna 1.700 enquêtes opgehaald. Belangrijkste conclusies zijn dat 66 procent van de reizigers vindt dat er te weinig zitplaatsen zijn en dat bijna 60 procent van de reizigers dit een probleem vindt.

Het onderzoek is voor de SP aanleiding om in oktober actie te voeren voor dubbel spoor tussen Roermond en Nijmegen. "Veel reizigers zijn ontevreden over de overvolle treinen. Op sommige stations blijven zelfs mensen achter omdat ze niet meer in de trein passen. De SP vindt dit niet kunnen. Doordat de Maaslijn maar een spoor heeft, is het aantal treinen dat kan rijden beperkt en ontstaan er gemakkelijk vertragingen waardoor de dienstregeling regelmatig in het honderd loopt. Er is maar één goede oplossing voor al deze problemen en dat is verdubbeling van het spoor", aldus Thijs Coppus van de SP.

Naar aanleiding van het onderzoek wordt een rapport opgesteld. Dit zal eind juli aan vervoerder Veolia, spoorbeheerder Prorail en de betrokken provincies en gemeenten worden aangeboden. Daarnaast komt de SP met een plan voor spoorverdubbeling. In oktober wordt hier actie voor gevoerd.

Thijs Coppus,
SP

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie