Optreden Herberg de Troost

11-3-2010 door: Jan Brands
Van overal uit het land komen zondagmiddag mensen aangereden in Broekhuizenvorst, op zoek naar Herberg de Troost. De herberg blijkt gevestigd in de voormalige carré-boerderij van Wiel en Marly Geurts, Lignum Antiquum geheten. Daar aangekomen krijgen de gasten te maken met een wel heel bijzondere waard.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Emil heet hij, en hij heet al zijn gasten zo ongeveer persoonlijk welkom.
En dat niet alleen, eenmaal allemaal binnen spreekt hij het verzamelde
gezelschap om te beginnen uitgebreid toe. Emils boodschap luidt: 'mensen geniet, wees blij en tevree en vergeet vooral mijn omzet niet. Er zijn lekkere hapjes, ik heb Bart Storcken als accordeonist ingehuurd, er zijn bijzondere gasten en er komt ook nog een bandje.´

En de waard houdt woord. Wat volgt is een fantastisch programma waaraan jong en oud een bijdrage levert. Zo mag de dichter Quirien van Haelen voordragen uit zijn nieuwe bundel Zap, komt diens vader Frits Criens met een ontroerend gedicht over de laatste levensdag van het huisvarken Kuus, vertelt Marco Roelofs sterke verhalen over 'de Heideroosjes on tour' en stelt Emil ons trots voor aan Ralf Mohren die over Herberg de Troost een boek gaat schrijven. Verder komt Karlijn van Dinther uit Evertsoord 'Vanaaf heej' zingen, het door Jack Poels (tekst) en Tren van Enckevort (muziek) geschreven lied waarmee de burgers van Sevenum onlangs afscheid namen van 'hun' gemeente. Ondertussen gaan onder goedkeurend oog van herbergier Emil de hapjes en de drankjes rijkelijk rond.
Tijd voor de hoofdact. De uit Sjoerd Rutten (drums), Mo'Jones (bas), Skinnie (gitaar) en de van Rowwen Hèze bekende Tren van Enckevort (accordeon, piano) en Jack Poels (gitaar en zang) bestaande band verrast het enthousiaste gehoor met een stel schitterend uitgevoerde luisterliedjes. De mannen hebben er zin in.

Voor een deel zijn die liedjes die we te horen krijgen afkomstig van 'Langs de weg', voor een deel komen ze uit het Rowwen Hèze-repertoire. Ook put de band uit de door Poels eerder met Leon Giesen uitgebrachte cd 'Holland America Lijn'. Skinnie geeft met 'Mamma, I just killed a girl' een voorproefje van zijn deze week te verschijnen album 'One Add One', en zijn broer Mo'Jones - hem kennen we van de L1 soap 'De hemelpoart' en natuurlijk ook van The Mo'Jones Bigband - zingt de song 'Child'.
En, wat een verrassing, ook de waard zelf laat zich niet onbetoond: hij blijkt niet alleen als kastelein virtuoos, maar ook als violist.
Nadat de Herberg-band met het swingende 'Seizoenen' en het rustieke 'Lente in Limburg' afscheid heeft genomen, zingt onder leiding van waard Emil het zaalkoor nog eenmaal 'Welkom in Herberg de Troost'.
Emils doel is, zo laat hij weten, meer dan bereikt: hij ziet voor zich uitsluitend nog gelukkige, dankbare gezichten.

Komend weekend zullen de laatste concerten van Herberg de Troost plaatsvinden. U kunt voor het allerlaatste concert op zondag 15.00 uur nog kaarten winnen. Kijk hiervoor op de homepage.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie