Opening poortgebouw Kasteel Huys ter Horst

9-11-2017 door: Redactie
Het poortgebouw van Kasteel Huys ter Horst wordt op zondag 19 november geopend. Met deze opening komt een einde aan de bouwperiode waar in 2004 mee is gestart.

In 2004 is er door vrijwilligers een start gemaakt met het blootleggen van de oude fundamenten van de kasteelruïne en weghalen van alle bomen en planten die bezit hadden genomen van de kasteelruïne. Na het verwijderen van tonnen zand en puin, planten en bomen, kwam stukje bij beetje de geschiedenis van, dit eens grote kasteel, tevoorschijn. Hierna gingen de vrijwilligers aan de gang met het restaureren en deels heropbouwen van de gevonden vertrekken. Als eerste werden de ridderzaal en de werkplaats gebouwd. Daarna is gestart met de restauratie van de ‘Diefput’ en bouw van het ‘Gevanghuys’ en de ‘Heeren van Horstzaal.’ Als laatste is het poortgebouw gerealiseerd. Met het gereedkomen hiervan is het (voorlopige) eindpunt bereikt

Om het eindpunt te vieren wordt op zondag 19 november het poortgebouw, en daarmee alle achterliggende ruimtes, officieel geopend. Voor belangstellenden is Kasteel Huys ter Horst van 14.00 tot 16.00 uur geopend om een kijkje te nemen in het huidige kasteel. Er zullen deze middag rondleidingen zijn waarin rondleiders alles vertellen over deze historische plaats in Horst.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie