Opening Kunst in De Rozenhof

27-8-2015 door: Redactie
De nieuwste editie van Kunst in De Rozenhof in Lottum werd zondag 23 augustus geopend door wethouder Ger van Rensch. Ook werd het boek Opkomst en Bloei van Rozendorp Lottum, geschreven door Huub Hendrix uit Lottum, gepresenteerd.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De opkomst in De Rozenhof in Lottum is goed. Begeleid door de muzikale klanken van pianiste Maartje Smedts en zangeres Marjolein Cuijpers-Cuenen en een zomerbriesje drinken de bezoekers van een kopje koffie. De Rozenhof ligt er netjes bij in de stralende zon, dit in tegenstelling tot de opening van voorgaande edities van Kunst in De Rozenhof, die geregeld gepaard gingen met een bui.

Vandaag wordt de nieuwste editie van Kunst in de Rozenhof geopend. Twee kunstenaars exposeren hier tot 1 november hun werk. Daarnaast wordt er een boek gepresenteerd. Huub Hendrix uit Lottum schreef het boek Opkomst en Bloei van Rozendorp Lottum. “Ik heb geen verstand van rozen, weet er heel weinig van”, laat Hendrix weten tijdens de presentatie. “Maar ik vond het vooral fascinerend om te onderzoeken hoe de roos in Lottum is gekomen. Want van oorsprong werkten hier voornamelijk fruittelers.” Aan het einde van zijn verhaal draagt Hendrix zijn boek over aan De Rozenhof. Het boek is in De Rozenhof en op de website van De Rozenhof te lezen.

Naast het lezen van het boek is er meer te zien in De Rozenhof. Natuurlijk zijn er de bloemen zelf, maar er is ook kunst van Roos Seuren en Andreas Baschek. De Duitser Baschek werkt met oude gereedschappen en staal. Verspreid door De Rozenhof vind je verschillende kunstwerken van zijn hand. Een vogel bijvoorbeeld. Met poten van hoefijzers en een hamer als kop. Seuren, geboren en getogen in Lottum én dochter van een rozenkweker, werkt vooral met keramiek. Seuren: “Het belangrijkste in mijn werk zijn gezichtsuitdrukkingen en de emoties daarachter. Die zie je overal terug.” Na de presentaties is het laatste woord aan Ger van Rensch, wethouder van kunst, cultuur en onderwijs in Horst aan de Maas. Hij laat weten dat het gemeentebestuur trots is op het rozendorp Lottum. “Alles wat hier gebeurt, maakt het leven mooier. Het is een eer om deze editie te openen.”

Kunst in de Rozenhof is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De expositie loopt tot zondag 1 november.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie