Open huis schoonheidssalon

29-10-2009 door: Redactie
Er bestaan al veel kleine schoonheidssalons. Toch zijn er nog steeds ondernemers, meestal vrouwen, die de stap wagen om hun eigen zaak te beginnen. Caroline Jongerius uit Tienray is een van hen. Hoe pakt zij deze uitdaging op?

Caroline Jongerius is 42 jaar oud en moeder van 3 kinderen. De geboren Ierse is twintig jaar geleden vanuit Ierland naar Nederland verhuisd. Na een Nederlandse man getroffen te hebben op vakantie, kwam Jongerius in Nederland wonen.

De eerste jaren woonde Jongerius in Hilversum. Ze had de Nederlandse taal nog nooit gehoord, maar na een half jaar werkte ze al bij haar man in de winkel. “Ik heb de Nederlandse taal geleerd door vanaf het begin alleen maar Nederlands te spreken. Dat heb ik afgesproken met de mensen in mijn omgeving. Verder heb ik een halfjaar avondschool gedaan. Daarna heb ik bandjes geleend bij de bieb,” vertelt Jongerius.

Het resultaat mag er zijn. Jongerius spreekt bijna accentloos Nederlands. Door de werkzaamheden van haar man is ze in Tienray terecht gekomen. Daar start ze nu haar eigen schoonheidssalon met de naam Skin Essentials. Op de vraag hoe ze zich gaat onderscheiden ten opzichte van de andere salons in de omgeving, vertelt Jongerius: “Dat ga ik doen door behandelingen te geven die geënt zijn op huidverbetering en anti-aging. De apparatuur waarin ik heb geïnvesteerd, is hierop afgestemd. Verder ga ik werken met enkele exclusieve productmerken die wetenschappelijk onderzocht en gecertificeerd zijn. De behandelingen zijn niet alleen gericht op de toplaag van de huid, maar ook op de onderlagen. Hierdoor wordt de huid steviger en heb je een betere basis tegen invloeden van buitenaf.

Mijn salon is aangesloten bij de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging ANBOS, die staat voor professionaliteit, kwaliteit en vakkennis. Mijn interesse in de huid is altijd groot geweest. Dat komt omdat ik zelf altijd een moeilijke huid heb gehad.” Jongerius is een perfectionist. Dat hoor je aan haar taalvaardigheid. Maar dat zie je ook terug in haar nieuwe salon, die ingericht is met de modernste apparatuur. “Perfectionist zijn heeft voor- en nadelen. In mijn beroep is het absoluut een voordeel.

Jongerius pakt de zaak professioneel aan. Ze heeft een eigen logo en een uitgebreide website. Op de begane grond, in huis, heeft Jongerius een ruimte ingericht voor de behandelingen. Voor het betalingsgemak is haar salon voorzien van een pinapparaat. Op zaterdag 31 oktober presenteert Caroline Jongerius haar salon Skin Essentials aan het grote publiek. Op die dag is er open huis op Ringoven 2 in Tienray, van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie