Open dag melkveebedrijf America

21-6-2012 door: Redactie
Melkveebedrijf Nabben is vanwege uitbreiding van het kassengebied CaliforniŰ verplaatst van Sevenum naar America. Daar hebben ze een geheel nieuw bedrijf gebouwd voorzien van de modernste technieken in de melkveehouderij. Na vier maanden willen ze zich ook aan ge´nteresseerden in de regio presenteren. Hiervoor houden ze op 22 en 23 juni een open dag.
maskTop
Open dag melkveebedrijf America
maskBottom

Het melkveebedrijf van Jeroen en Marleen Nabben-Hesen is in februari verhuisd vanaf het Klavertje 4-gebied in Sevenum naar een locatie op de Laagheideweg, tegenover het Meerdal in America. In het nieuwe bedrijf is ruimte voor 150 stuks melkvee en 100 jonge dieren. Na een drukke opstart-periode willen ze hun bedrijf graag tonen.

Het melkveebedrijf is hightech ingericht: de koeien worden gemolken door melkrobots, gevoerd door een voerrobot, de vloeren worden schoongehouden door een mestrobot en de ligboxen worden automatisch voorzien van zaagsel. Ook gaat er veel aandacht naar het welzijn van de dieren door toepassing van strohokken, ventilatoren, koeborstels en het gebruik van waterbedden. De nieuwe stal is voorzien van een loopbrug. Hiervandaan hebben bezoekers een goed zicht op de stal en de koeien en is er zicht op de robots. De bedoeling is om ook na de open dag rondleidingen voor groepen te organiseren.

Op de open dagen presenteren de bedrijven die het melkveebedrijf mee hebben gerealiseerd zich. Voor kinderen is er een springkussen, een ranjakoe waar de kinderen zelf hun ranja kunnen melken en wordt er op zaterdag door de assistentes van Dierenartenpraktijk Horst geschminkt. Beide dagen is het bedrijf tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie