In Horst aan de Maas rekening houden met vissen

9-8-2018 door: Redactie
In verband met de aanhoudende droogte en hitte roept vereniging Sportvisserij in Limburg de leden en besturen van aangesloten verenigingen op waterlopen in de buurt in de gaten te houden. Dat laat de vereniging in een bericht op hun website op dinsdag 31 juli weten.
maskTop
In Horst aan de Maas rekening houden met vissen
maskBottom

Vanwege de droogte en het neerslagtekort vallen beken die normaal watervoerend zijn, langzaam droog. De vissen die normaal gesproken in deze beken aanwezig zijn, moeten op deze manier noodgedwongen naar de diepere stukken van de waterlopen. Sportvisserij in Limburg wil voorkomen dat deze ingesloten vissen sterven en roept dus op om dit soort waterlopen te controleren op vissen die in de problemen zijn geraakt.

Ook vanuit hengelsportvereniging het Bliekske uit Horst wordt er rekening mee gehouden. “Wij controleren regelmatig onze viswateren en adviseren de leden ook om met dit weer rekening te houden met de vissen. Helaas zijn er toch nog vissers die dit advies niet interessant genoeg vinden en toch door vissen”, zo laat de hengelsportvereniging weten. Zo noemen ze de waterstand bij retentievijver de Brommér aan de Sint Jorisweg in Hegelsom kritiek.

“De personen worden wel aangesproken aan het water. met name aan de Brommér, omdat de waterstand daar echt laag is. Meerdere keren per dag wordt er door bestuursleden en controleurs van het Bliekske gecontroleerd. Bij een calamiteit wordt er door het bestuur tijdig actie ondernomen.” Voor het viswater bij de bij de Kasteelse Bossen is er geen gevaar, geven ze aan, omdat de vijvers daar dusdanig diep zijn.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie