Onvrede nieuw wegdek Griendtsveenseweg

23-2-2017 door: Redactie
Het wegdek van de Griendtsveenseweg in America is onlangs opgeknapt, maar volgens bewoners is deze opknapbeurt kwalitatief matig. Ze geven aan dat er niet overal graskeien langs de weg liggen, wat onveilige situaties oplevert.
maskTop
Onvrede nieuw wegdek Griendtsveenseweg
maskBottom

“Wij betreuren dat het niet meteen fatsoenlijk is gedaan,” aldus Marco Hesp van de dorpsraad van America. “Doordat er niet overal graskeien liggen, zijn er nu al gaten in en langs de weg ontstaan. Het zou een kleine moeite zijn geweest om in één keer alles te doen en op lange termijn zouden de kosten waarschijnlijk ook niet hoger zijn geweest. Bewoners hebben dit ook aangegeven bij de uitvoerders en, als het goed is, ook bij de gemeente.”

Gevaarlijk voor fietsers

Jac Kleuskens heeft zelf aan de Griendtsveenseweg gewoond en inmiddels woont zijn dochter er. Volgens Jac is de Griendtsveensweg na de opknapbeurt een ontzettend gevaarlijke weg geworden. “Vanaf het spoor tot voorbij de Jacob Poelsweg liggen er nog graskeien,” vertelt Jac, “Daarna houdt dat op en wordt de weg opeens een stuk smaller. Hierdoor wordt het voor fietsers veel gevaarlijker, zeker omdat er ook veel vrachtverkeer over de Griendtsveensweg rijdt.” De gevolgen van de slechte opknapbeurt zijn nu al zichtbaar. Jac: “Er zitten nu al scheuren in het wegdek en als vrachtwagens gepasseerd worden, moeten ze van de weg af, waardoor de berm naast de weg helemaal inzakt.” Jac heeft het probleem gemeld bij de vergadering van de dorpsraad en hoopt dat die het nu, samen met de gemeente, oppakt. “Voor mijn part hadden ze nog twee jaar gewacht als het geld er nog niet voor was en het dan in een keer helemaal gedaan,” zegt Jac. “Maar ze hadden het meteen goed moeten doen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie