Onrustig weekend

29-9-2011 door: Redactie
Omgebogen verkeersborden, kapotgetrapte bloembakken en verbrande fietsen. Afgelopen weekend zijn op verscheidene plaatsen in Horst aan de Maas vernielingen aangericht. Op de Veemarkt werd een man zonder directe aanleiding mishandeld.
maskTop
Onrustig weekend
maskBottom

Zondagavond vond Peter van de Graaf zijn fiets op het station Horst-Sevenum met een verbrand zadel en achterwiel terug. Even verderop lagen enkele fietsen beschadigd op de grond. Een rondje door het centrum van Horst leverde een kromgetrokken verkeersbord, een vertrapte plantenbak en heel veel kapotte bierflesjes op de openbare weg op.

Het gaat de laatste tijd vaker mis in het centrum van Horst. Met name in het weekend wordt het centrum geteisterd door vandalen. Inmiddels is duidelijk geworden dat het niet alleen mensen uit de gemeente Horst aan de Maas zijn, maar ook bezoekers uit omliggende gemeenten, die zich in het centrum misdragen. Afgelopen zaterdagnacht werd een 18-jarige man op de Veemarkt zonder pardon in de maag gestompt door een jongeman uit Blerick.

Volgens een woordvoerder van de gemeente houdt het vandalisme en geweld van het afgelopen weekend verband met het fraaie weer. “Het was dit weekend in het centrum van Horst drukker dan normaal. Door het mooie weer zoeken meer mensen de terrassen en uitgaansgelegenheden op. En het centrum van Horst trekt steeds vaker mensen van buitenaf. Wij gaan er vooralsnog van uit dat het groter aantal incidenten een uitzondering is geweest”, aldus de woordvoerder.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie