Onder de Linde realiseert groen speelleerplein

16-8-2012 door: Redactie
Stichting Schoolplein Kindcentrum Onder de Linde in Hegelsom gaat haar grijze schoolplein vernieuwen. De aftrap van het project vindt op zondag 26 augustus plaats. Om 14.00 uur starten diverse activiteiten en om 18.00 uur is de dag weer ten einde.
maskTop
Onder de Linde realiseert groen speelleerplein
maskBottom

“Het groene schoolplein moet in de komende jaren gerealiseerd worden. Het huidige schoolplein moet veranderen in een groene omgeving waar kinderen worden gestimuleerd zich te ontwikkelen door middel van spelen. Dat werd de laatste jaren belemmerd. We kregen klachten van ouders en kinderen speelden niet meer in de pauze, omdat er geen uitdaging meer was. Tijdens mijn onderzoek voor mijn HBO Masterstudie voor Jonge Kind-specialist kwam ik in aanraking met het idee van het groene speelplein. Daar ben ik snel genoeg mee naar de schoolleiding gegaan”, vertelt Nina van Enckevort, initiatiefneemster. Verschillende vrijwilligers zijn vanaf het begin van vorig schooljaar bezig om het speelleerplein te realiseren. “Gerald Willems heeft een ontwerp voor ons opgezet en daarbij heeft hij echt zijn best gedaan om alle ideeën voor het nieuwe schoolplein in mee te nemen”, vertelt Nina. “Iedereen heeft over het nieuwe plein nagedacht. Zo zijn bijvoorbeeld elementen als een klimwand, een voetbalarena en een drinkfonteintje door kinderen bedacht”, vertelt ze trots.

Inmiddels worden er sponsoren benaderd voor het project en hebben leerlingen in de klas nagedacht over verschillende acties. “Kinderen hebben ideeën geopperd zoals een flessenactie en een sponsorloop”, vertelt Angelique. “Iedereen denkt mee: ouders, opa’s, oma’s, onderwijzers, de dorpsraad en de gemeente.” Wanneer het speelplein helemaal vernieuwd is, is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de sponsorgelden. De renovatie van het schoolplein kost in totaal 75.000 euro. Hiervoor heeft Stichting Onder de Linde geld nodig. Daarom organiseert de stichting op zondag 26 augustus van 14.00 tot en met 17.00 uur een rommelmarkt en zijn er diverse activiteiten op het schoolplein opgezet. Zo vertelt Angelique: “Kinderen kunnen meedoen aan een spellenprogramma en zich laten schminken, terwijl volwassenen kunnen genieten van een hapje en een drankje.” Nina: “En Angelique gaat liedjes zingen. Het wordt gewoon keigezellig.”

Petrie Raedts, Angelique Hesen-Swinkels, Lucia Stoks en Khadija Boudaoud organiseren de aftrap van het project. “Om 15.00 uur wordt de naam van het schoolplein onthuld en wordt de nieuwe klimwand in gebruik genomen. Dat zullen de kinderen wel leuk vinden, want dat hebben ze zelf bedacht”, vertelt Nina enthousiast. Om 17.00 uur worden er verschillende artikelen en diensten op een veiling verhandeld. De opbrengst wordt gebruikt om de renovatie te kunnen betalen. Bedrijven, instellingen of personen die het project willen steunen of die spullen hebben voor de rommelmarkt, kunnen bellen naar René Saris op 077 398 09 02 of naar Nina van Enckevort op 06 48 88 60 47.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie