Omwonende protesteert tegen uitbreiding Toverland

31-8-2016 door: Redactie
Een melkveehouder uit Sevenum heeft bezwaar ingediend tegen de uitbreidingsplannen van attractiepark Toverland. De man, die vlak naast het terrein van attractiepark Toverland aan de Schorfvenweg woont, voorziet grote problemen voor zijn woonomgeving en bedrijf als het park toestemming krijgt uit te breiden van de huidige 24 naar 75 hectare.

De uitbreiding zou in de richting van het terrein van de Sevenumse melkveehouder komen. De man geeft aan zich overvallen te voelen door de aankondiging van de plannen. Volgens hem is hier niet met hem over gecommuniceerd.

Het plan voorziet in uitbreidingsmogelijkheden voor de komende tien jaar in noordelijke en westelijke richting. Toverland is van plan haar parkeerplaatsen uit te breiden, de entree te verplaatsen en vergroten en een kantoorgebouw en hotels te realiseren. Omdat de man met zijn bedrijf rekening moet houden met omliggende bebouwing, is volgens hem de komst van een hotel en mogelijk een horecagelegenheid volstrekt niet wenselijk.

Toverland heeft grote plannen en wil in 2020 een miljoen bezoekers­ per jaar trekken. Komend jaar wil het attractiepark al beginnen met uitbreiding van parkeerplaatsen en het verplaatsen van de entree. Tijdens een eerdere bijeenkomst voor omwonenden gaf een aantal buurtbewoners al aan zich zorgen te maken over het toenemende verkeer. Ook de bezwaarmaker maakt zich zorgen, met name over de toenemende druk op de Schorfvenweg, waar zijn bedrijf aan gelegen is.

De melkveehouder geeft daarnaast aan nu al vaak last te ervaren van de themadagen en -avonden met vuurwerkshows. Hij vreest dat dit aantal toeneemt als het park verder uitbreidt. Ook de voorgenomen hoogte van nieuwe bebouwingen zit hem dwars: de entree en nieuwe attracties mogen volgens de vergunning 45 meter hoog worden. In bepaalde zones van het park mogen ze zelfs tot 100 meter hoogte gebouwd worden. Dit zou de plannen van de melkveehouder om mogelijk windmolens op zijn terrein te plaatsen, in de weg kunnen komen te zitten.

De gemeente Horst aan de Maas heeft het bezwaarschrift van de man inmiddels in behandeling.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie