DAF oldtimers in Kronenberg

23-6-2018 door: Redactie
Het terrein van d’n Umswing in Kronenberg was in het weekend van 23 en 24 juni de locatie van ‘De DAF oldtimer truck show’. De DAF oldtimer truck club viert dit jaar namelijk haar 25-jarig jubileum. Zij organiseerde dit weekend waarop liefhebbers van de trucks en leden van de club een kijkje konden gaan nemen bij de oude DAF-voertuigen. Naast de DAF-modellen waren er op deze jubileumeditie ook andere merken welkom.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

“Wij zijn een rijdend museum”, vertelt Peter Bouwmans, organisator van het evenement. “115 trucks staan hier tentoongesteld, in alle soorten en maten. Zo zijn er oude brandweerwagens, bussen en verhuisbussen te zien. Al onze leden komen uit verschillende plekken in Nederland. Vanuit Den Helder, Utrecht, Groningen en Maastricht zijn ze gekomen om hier hun voertuigen te showen. Voor de eigenaren van de voertuigen is de rit naar het terrein toe al een heel feest. Onderweg krijg je namelijk veel leuke reacties van medereizigers.”

“Er is geen heden zonder verleden”, gaat hij verder. “Dat is het mooie aan deze collectie, met de kennis van vroeger komen we tot de modellen die we nu hebben. Het is dus mooi om terug te kijken en de ontwikkeling te zien. Met dit soort evenementen hopen we nog meer mensen te interes­seren in deze trucks. Het zou vooral mooi zijn als we nog meer jongeren enthousiast kunnen maken voor deze hobby. Zij vinden namelijk de nieuwe modellen vaak interessanter dan de oude. Maar we hopen dat zij op deze manier ook geïnteresseerd raken.”

Het evenement was deze editie ook open gesteld voor andere voertuigen dan alleen de grote DAF trucks. Zo waren er ook legerwagens, kleine DAF’jes en andere merken te zien. Volgens Bouwmans komen er in zo’n weekend vooral veel mensen op af die voor hun beroep of hobby een connectie hebben met de voertuigen of transport.

Zo ook Piet Kapitein, die vroeger een transportbedrijf had en vanuit Schagen was gekomen om zijn DAF bus uit 1964 te laten zien aan de bezoekers. “Zo nu en dan doe ik mee aan zo’n evenement om deze bus te showen. Veel mensen kennen deze bus nog van vroeger waardoor ze het extra leuk vinden om deze te zien. Ik ben een echte DAF-fan en vind het ook mooi om een Nederlands merk zo te supporten. 19 jaar geleden heb ik deze bus opgeknapt en ik gebruik hem zo nu en dan voor een tentoonstelling of wanneer mensen gaan trouwen. Morgen sta ik bijvoorbeeld op het historisch weekend in Den Helder. Ik vind het leuk om zo deze passie voor voertuigen te delen met de bezoekers.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie