No Manís Valley levert puik eerste album af

7-7-2016 door: Redactie
Na twee EPís komt de Meterikse rockband No Manís Valley met zijn eerste album Time Travel, waarvan de releaseshow op zondag 10 juli in poppodium Grenswerk in Venlo plaatsvindt. HALLO beluisterde het en gaf een oordeel.

Dat No Man’s Valley, bestaande uit zanger Jasper Hesselink, gitaristen Christian Keijsers en Rob Perree (bas), toetsenist Ruud van den Munckhof en drummer Dinand Claessens, geïnspireerd wordt door bands als The Doors en The Stones, komt in dit werk andermaal naar voren. Time Travel, dat werd opgenomen in Sputnik Studio in het Belgische Schoten, is een verzameling van acht nummers waarin voor zowel stevige rock als dromerige, soms melancholische melodieën plaats is.

De Meterikkers beginnen hun muzikale tijdreis met The Man Who Would Be King, dat door het lage tempo en duur van ruim anderhalve minuut een goede opwarmer is. Het tempo wordt opgeschroefd met Kill the Bees, waar een stuk meer power vanuit gaat. Net als je gewend bent aan deze krachtigere melodieën wordt er met Sinking the Lifeboat weer op de rem getrapt. Het is deze afwisseling die het album verfrissend en verrassend maakt. Dit komt uitstekend tot uiting in Love or Axe Murder, nummer vier van het album. Deze plaat wordt getekend door een aangename, meeslepende dynamiek die je er steeds toe verleidt verder te luisteren.

Als je dat doet, tref je in The Wolves Are Coming een swingend nummer waarin het orgelspel van Van den Munckhof, net zoals in het hele album, goed naar voren komt. Het is met een duur van nog geen drie minuten een vrij kort nummer, maar door het uitbundige karakter wel uitermate geschikt voor een live optreden. Man Who Walked Backwards is vervolgens een prima tussennummer, maar blinkt nergens echt in uit. Het gelijknamige Time Travel is daarentegen een goed opgebouwd stukje muziek met een catchy beat die je niet meer los laat. Het slotakkoord is Goon, een melancholische plaat die gedomineerd wordt door pianospel en een traag ritme.

Al met al levert de band met Time Travel een waardig eerste album af. Met het instrumentaal sterke optreden van de bandleden, de goede vocalen en variatie in tempo en power ontstaat er een aantrekkelijke dynamiek die nergens in het album verveelt. Met dit in hun repertoire kan No Man’s Valley zich met vertrouwen opmaken voor zijn albumtour. In Horst aan de Maas doet de band op vrijdag 28 oktober Inside the Cage Festival in Meterik aan. Voor andere optredens en informatie, kijk op www.nomansvalley.com

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie