Nieuwjaarsduik wordt Floriadeduik

29-12-2011 door: Redactie
De twaalfde editie van de Horster Nieuwjaarsduik op 1 januari draagt eenmalig de titel Floriadeduik. Dit jaar krijgt het evenement hulp van de Floriade. Het projectteam Floriade van de gemeente Horst aan de Maas pakt samen met de organiserende stichting Cold Turkey groots uit.

Naar verwachting zullen 200 deelnemers de sprong in het ijskoude water wagen. Voor deze speciale gelegenheid wordt een replica van de Innovatoren, het poortgebouw van de Floriade, in het water gebouwd. Door deze poort, die als een soort ereboog fungeert, duiken de deelnemers het Floriadejaar in.

Voorafgaand aan de duik zijn er nog enkele activiteiten op het strand van Kasteelpark ter Horst. Zo geeft de carbidclub Wanssum een demonstratie carbidschieten. Ook is er een minioptreden van de Melderslose zangeres Eva Wijnen. Rond kwart voor twaalf wordt de gezamenlijke warming-up ondersteund door dj Ron van de Beuken. Hij heeft op internationale podia gestaan en geniet wereldwijde bekendheid met zijn dancemixes. Burgemeester Van Rooij van de gemeente Horst aan de Maas geeft om 12.00 uur het startschot.

De soep- en worstleverancier Unox heeft dit jaar Horst opnieuw uitgeroepen tot serieuze duiklocatie. De Horster Nieuwjaarsduik is hierbij officieel benoemd tot de grootste duik van Limburg.

Waaghalzen kunnen zich aanmelden op www.coldturkey.nl

Ook op de dag zelf kan nog een duikpaspoort gekocht worden. De organisatie adviseert de toeschouwers met de fiets of te voet te komen. Kijk voor meer informatie op www.coldturkey.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie