Nieuwe roos met drone gedropt

2-7-2015 door: Redactie
In De Rozenhof in Lottum werd zondagmiddag 28 juni ter afsluiting van de Week van de Potroos, een nieuwe roos gedoopt. Dit gebeurde met behulp van een drone.
maskTop
Nieuwe roos met drone gedropt
maskBottom

De nieuwe roos Rosa So Much Love van de Deense rozenveredelaars Rosa en Harley Eskelund van Roses Forever werd deze zondag gedoopt. De talrijke belangstellenden in De Rozenhof zagen hoe een drone over de rozentuin vloog en een koker met daarin de naam van de nieuwe roos deponeerde in de handen van de Limburgse gedeputeerde Ger Koopmans. Waarna Koopmans deze nieuwe ‘Lottumse’ roos, samen met de rozenkoningin Suzanne Verhaegh-Seuren en de Deense veredelaars, doopte met rozenwijn.

Tijdens de Week van de Potroos waren 212 verschillende potrozen van 13 bedrijven te bekijken. De jury prees de hoge kwaliteit van de aangeleverde potrozen, de grote variatie en de innovatieve rozenseries. De winnaar was dit jaar Frank Coenders Kwekerijen uit Grubbenvorst, gevolgd door Tuincentrum Lottum en Rozenkwekerij Patrick Bisschops uit Swalmen.

Dit jaar kreeg de Week van de Potroos voor het eerst een show­element. In totaal namen zeven bedrijven deel aan deze potroosshow. De eerste prijs ging naar Tuincentrum Rosarium Lottum. De andere ereplaatsen waren voor Frank Coenders Kwekerijen uit Grubbenvorst en Tuincentrum De Panneschop Lottum.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie