Nieuwe dienstverlening

23-9-2009 door: Redactie
Vanaf 1 oktober aanstaande gaat u er iets van merken, met name als inwoner van de gemeente Sevenum en Meerlo – Wanssum. De dienstverlening vanuit de gemeente wordt anders als gevolg van de naderende fusie.
Aan de receptie van het gemeentehuis wordt u doorverwezen naar de juiste plek

Voor de inwoners van de huidige gemeente Horst aan de Maas verandert er voorlopig nagenoeg niets. Voor Sevenum echter wordt de avondopenstelling op dinsdag beperkt tot het loket Burgerzaken en vervalt het spreekuur van B en W, in Meerlo – Wanssum kunt u vanaf 1 oktober alleen maar terecht voor Burgerzaken en Belastingen.

Per 1 januari 2010 verandert er meer. De drie burgemeesters, van Rooij, Mengde en Hahn, stellen aan de colleges van Burgemeester en Wethouders voor om dan alle dienstverlening vanuit het gemeentehuis in Horst te laten plaatsvinden. De colleges besluiten hierover op 6 oktober.

Per 1 januari zullen dan ook alle ambtenaren vanuit het gemeentehuis in Horst werken, onderzocht wordt of aanvullende huisvesting op de gemeentewerf aan de Americaanseweg in Horst noodzakelijk is.

Het gevolg is dat zowel het gemeentehuis in Meerlo – Wanssum als in Sevenum beschikbaar komen. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn voor beiden maatschappelijke bestemmingen in het vooruitzicht.

Aardig te weten is dat de nieuwe gemeente na 1 januari over totaal 5 gemeentehuizen beschikt. Een daarvan is dan nog in gebruik als bestuurlijk centrum. In Grubbenvorst, in Broekhuizen, in Meerlo – Wanssum en Sevenum herinneren deze gebouwen aan opgeheven gemeenten. Voor de nieuwe gemeente wordt gedacht aan een nieuwe dienstverleningsconcepten, bijvoorbeeld meer afspraken op maat.

Eventueel komt de ambtenaar naar u toe als het gaat om ingewikkelde zaken. Verdere verbetering van de dienstverlening staat immers hoog in het vaandel van de fusiegemeente.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie