Nieuwe eigenaar Harmoniezaal Lottum

28-7-2010 door: Redactie
Met ingang van 15 augustus heeft de Harmoniezaal van Lottum een nieuwe eigenaar. De 29-jarige Bart Martens en Myrthe Hulsebosch (30) nemen dan het roer over van de huidige eigenaar Gerrit Janssen en Carla Pelzer. Het kasteleinspaar Janssen-Pelzer stopt om gezondheidsredenen.

De toekomstige nieuwe eigenaren Bart en Myrthe zijn van plan zich ook in Lottum te vestigen. Zij gaan boven de Harmoniezaal wonen. Bart Martens is geboren in Lottum en zijn vriendin komt uit Noordwijk. Beide zijn momenteel werkzaam binnen de horecawereld, Bart als gastheer bij restaurant De Aubergine in Steyl en Myrthe is werkzaam bij Grand Café en brasserie De Rooijerie in Venray.

Martens: "We willen het cafégedeelte opknappen en veranderen qua indeling. Ook de openingstijden worden anders. We zijn straks open op dinsdag tot en met zondag van 11.30 tot 01.00 uur. In de weekenden zelfs tot 02.00 uur", aldus de nieuwe eigenaar. De zaal wordt niet veranderd omdat deze in 2006 nog een grote verbouwing onderging. In de Harmoniezaal vinden zeven verenigingen onderdak. Zij kunnen allen opgelucht adem halen nu ze weten dat er een nieuwe exploitant gevonden is. Want waar zouden zij anders moeten repeteren? De verenigingen die gebruik maken van de zaal zijn onder anderen de Koninklijke Harmonie, de dartclub, de vrouwenbeweging en de Gekke Maondigsvereniging.

Bart en Myrthe willen 's middags ook een lunchkaart gaan voeren. "En 's avonds een leuk en gezellig café met een serieuze wijnkaart. Ik ben naast gastheer ook sommelier en wil onze gasten verwennen met goede, betaalbare wijnen", zegt Martens. Ook de jeugd van Lottum zal met de vernieuwde openingstijden en een andere indeling van het cafégedeelte merken dat er een andere wind waait door de Harmoniezaal. "We willen dat iedereen zich bij ons op z'n gemak voelt en daar hoort de jeugd ook bij", zegt Martens.

De nadruk van het Bart en Myrthe bij het uitbaten van de Harmoniezaal komt te liggen op kwaliteit en gastvrijheid. "Alle buffetten maken we zelf met producten uit de regio. De kwaliteit moet goed zijn en de prijs moet kloppen. Wanneer iemand bij ons een bruiloft of receptie houdt, moet er over tien jaar nog gesproken worden over hoe subliem de algehele verzorging was op zowel culinair gebied, alsook de gastvrijheid. Hun wensen vertalen wij naar een betaalbare beleving en alles wat je daarbij onderneemt terugkoppelen naar de gast", aldus Bart. Het personeel dat momenteel ingezet wordt bij de Harmoniezaal, nemen Bart en Myrthe over. "Dat is gewoon het handigst omdat die mensen weten waar alles staan te vinden is. Bovendien ken ik hen persoonlijk en weet wat ik aan hen heb", zegt de nieuwe gastheer.

Binnenkort gaat de website van de Harmoniezaal de lucht in. Ook wordt een nieuwe fietsroute om en rond Lottum gepresenteerd. "Onze verwachtingen zijn hooggespannen over deze nieuwe uitdaging in ons leven. Kom maar eens langs wanneer Myrthe en ik een tijdje draaien, dan zul je het verschil met hoe het was en dan is zelf zien en beleven", aldus de nieuwe eigenaar.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie