Nieuwe attractie Toverland

17-3-2010 door: Redactie
De nieuwe attractie die Toverland in Sevenum gaat bouwen, wordt een reusachtige wildwaterschommel. De attractie, Scorpios genaamd, wordt begin juli geopend. Dinsdagmiddag maakte Caroline Maessen dit bekend aan de verzamelde pers. Met de nieuwe investering is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid.
Nieuwe attractie Scorpios Toverland

Het schommelschip Scorpios wordt één van de grootste schipschommels van Nederland. De attractie komt in een haventje te liggen omringd met water. Het schip heeft een hoogte van 15 en een lengte van 16 meter. Er kunnen 42 personen tegelijk in het schip en bereikt een maximale snelheid van 42 kilometer per uur. De hellingshoek tijdens het schommelen bedraagt 75 graden, terwijl de meeste schommels 60 graden halen. Het schip wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln.
Volgens Caroline Maessen, directeur van Toverland staat er de komende jaren nog veel te gebeuren op het terrein van het attractiepark. "We willen sterker worden door middel van een gevarieerder aanbod. In juli wordt, naast het schommelschip, ook een paardenbaan voor kinderen in gebruik genomen.

De namen van de nieuwe ­attracties zijn afkomstig uit de Griekse mythologie. Dat is gedaan omdat we met themagebieden willen gaan werken. Het eerste themagebied was Land van Toos, gevestigd in het eerste indoorgedeelte. Thema twee, Magic Forest, is ondergebracht in de tweede hal. Het buitengebied noemen we de Tovertuin, maar met de komst van Troy, klopt deze benaming eigenlijk niet meer. Met Troy hebben we feitelijk de koers van de Griekse mythologie ingezet en die gaan we verder uitwerken," aldus Maessen.

Tijdens de persconferentie werd een animatiefilmpje getoond waarbij ook in het gebied achter Troy een achtbaan te zien was. Deze baan liep deels door een nog te bouwen arena met in de directe nabijheid een Griekse tempel. Op de vraag of er in 2011 een achtbaan gebouwd wordt antwoordde Caroline Maessen met 'Jein'. "Het zou best wel eens kunnen maar daar wil ik nu nog niets over kwijt."
Mocht de achtbaan er komen, dan zal deze onder de naam 'Odysseus' zijn rondjes draaien. Vast staat dat het park wil uitgroeien tot één van de meest spraakmakende parken, voor jong en oud, in heel Europa.

Caroline Maessen wil daarnaast het indoorgedeelte in de toekomst uitbreiden tot het grootste overdekte pretpark voor kinderen ter wereld. Dit zou betekenen dat er nog een derde hal bijgebouwd wordt. "Eerst gaan we het gebied rond Troy invullen, daarna concentreren we ons op de invulling van de derde
indoorfase, waar al mooie plannen voor klaar liggen."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie