Nieuw bruggetje Kruiswegpark Tienray

30-7-2014 door: Redactie
Het bruggetje in het Kruiswegpark in Tienray is aan vervanging toe. Het bruggetje dat over de Groote Molenbeek gaat, verkeert in slechte staat. Vrijwilligers van commissie Klein Lourdes willen het bruggetje nu vervangen, met hulp van de gemeenschap.
maskTop
Nieuw bruggetje Kruiswegpark Tienray
maskBottom

De vrijwilligers van commissie Klein Lourdes zijn vier jaar geleden gestart met het opknappen van het Kruisweg-park. De werkgroep heeft ervoor gezorgd dat er aan één kant van het park goede wandelpaden zijn gekomen. Als een nieuw bruggetje wordt gerealiseerd, kunnen ze ook aan de slag met de rest van het park. Het begin is gemaakt, onlangs heeft de commissie een bedrag van 690 euro van het Jan Linders Fonds gekregen. Het bruggetje van duurzaam hardhout gaat in totaal 4.500 euro kosten.

Truus Knoops van de commissie Klein Lourdes vertelt: “Het Kruis-wegpark is een onderdeel van Klein Lourdes. Er is een wandelroute van de kruisweg die om de kerk loopt en ook in het park komt. In het park staat al een bezinningsbankje aan de Groote Molenbeek en een praattafel. Aan de praattafel zit ik vaak met vrijwilligers te praten die het onderhoud van het park doen. Het is fijn om in het park te zijn, ook voor een stukje bezinning. Het moet een plek zijn om na te denken, je mag het beleven zoals jij het wil. Iedereen gelooft anders en geloof moet je niet opleggen.”

Samen met Huub Driessen zet Truus zich in voor de verbetering van het park. Volgens hen is het belangrijk om te laten zien wat Tienray te bieden heeft. Huub: “Vroeger was Tienray echt een bedevaartsplaats, dat is nu anders geworden. We proberen het dorp onder de aandacht te brengen onder andere door middel van een wandelroute Klein Lourdes en een Klein Lourdes-arrangement. Het arrangement zorgt er ook voor dat de lokale ondernemers gesteund worden.”

Truus: “We proberen het historische stukje Tienray weer terug te brengen. Zo staan er ook verschillende staties op de route die ook in onze folder beschreven worden. Samen met de vrijwilligers willen we ervoor zorgen dat het park weer onder de aandacht wordt gebracht. We hopen dat het bruggetje eind 2014 gerealiseerd is.” Volgens Truus zijn hiervoor sponsoren nodig, want het werk wordt verzet door vrijwilligers. “We waarderen de vrijwilligers echt. We verzetten het werk voor het dorp, dat geeft veel voldoening.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie