Nienke in finale The Voice

10-2-2018 door: Redactie
Nienke Wijnhoven uit Horst heeft op vrijdag 9 februari de finale van zangtalentenjacht The voice of Holland bereikt. In de eindstrijd op vrijdag 16 februari, neemt ze het op tegen drie andere finalisten.
maskTop
Nienke in finale The Voice
maskBottom

Van de zes kandidaten die nog in de race waren, gingen er maar vier door naar de finale van deze week. Het lot van de kandidaten lag in de handen van het thuispubliek, dat door sms’en en bellen stemmen uit kon brengen op haar favoriet. Met de nummers One Last Time van Ariana Grande en Let It Go van James Bay wist Nienke voldoende stemmen te krijgen om zichzelf te verzekeren van een finaleplaats. “Ik was erg blij met deze nummers, hoewel One Last Time wel wat buiten mijn comfortzone ligt. Maar dan is het des te leuker als je goede feedback krijgt en blijkt dat je het wél kunt. Dat is dan nog een extra succeservaring, dus dat is heel gaaf”, aldus Nienke.

De weken voor de liveshows zijn hectisch geweest voor de Horsterse. “Het is heel druk, je bent continu aan het repeteren. En dan niet alleen het zingen, maar ook dingen als de danspasjes en de posities van de camera moet je leren. Dat is heel intensief. In de week vóór de finale staan er daarnaast ook nog eens heel veel interviews gepland.” Toch geniet Nienke nog steeds met volle teugen van haar avontuur bij The Voice en is ze heel blij dat ze heeft meegedaan. “Ik heb heel veel geleerd. Een van de belangrijkste dingen die ik voor mezelf heb bereikt, is dat ik me zekerder en beter voel op het podium. Ik durf nu eindelijk te zeggen dat ik kan zingen, terwijl ik tegelijkertijd ook heb geleerd dat het niet altijd perfect hoeft te zijn en dat fouten maken mag. Ik wil vooral uitstralen dat ik geniet, dat ik het leuk vind om er te staan.”

Nienke neemt het in de finale op tegen Jim van der Zee, Demi van Wijngaarden en Samantha Steenwijk.

Nienke: “Afgelopen week ging Kimberly eruit, één van de favorieten. Dat heeft ons allemaal laten inzien dat het echt alle kanten op kan. Ik hoop natuurlijk dat ik win, maar ik ga zonder al te veel verwachtingen de finale in. Teleurgesteld kan ik toch niet meer worden, want ik heb van het allereerste auditiefilmpje tot de finale alles mee mogen maken.”

De finale van The voice of Holland is te zien op vrijdag 16 februari om 20.30 uur op RTL4.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie