Nederlands Kampioen Duathlon

1-10-2009 door: Redactie
Het is heel gebruikelijk dat kinderen van 10 jaar oud hun vrije tijd doorbrengen met gamen, tv-kijken, ­ravotten en kattenkwaad uithalen. Best wel logisch want de tijd dat deze jongeren echt ‘aan de bak moeten’ komt snel dichterbij. Maar Finn Timmermans (10) heeft andere ambities dan de meesten van zijn leeftijdgenootjes, hij leeft voor de sport.

Finn Timmermans zit op basisschool De Schakel in Broekhuizenvorst en heeft het er prima naar zijn zin. Zijn rapporten worden elk jaar beter en hij vindt De Schakel een fijne school.

Het manneke is niet vaak op het schoolplein te vinden, want hij heeft een druk trainingsschema voor de sport die hij graag beoefend; ­duathlon en triathlon.
Finn: “Ik train inderdaad veel, maar dat vind ik juist leuk. Op ­maandag zwem ik een uurtje bij HZPC in Horst en op dinsdag een uur in Venray. Als het mooi weer is fiets ik heen en terug vanuit Broekhuizenvorst. ‘s Woensdags loop ik met pap ongeveer vier km en donderdags ren ik twee uur op de atletiekbaan in Venray. Op vrijdag zwem ik weer in Horst.”

Finn geeft aan dat hij graag sport omdat zijn vader dat ook doet en hij vindt het superleuk. Samen trainen is volgens hem keigezellig en ook leuker dan voetballen omdat het resultaat bij triathlon en duathlon afhangt van zijn eigen inzet. ”Ik heb veel vrienden in mijn jeugdgroep, want we trainen met elkaar, gaan samen naar de wedstrijden en moedigen elkaar aan. En soms ga ik ook bij hun spelen,” vertelt het jeugdige sporttalent. Of hij ook grote voorbeelden heeft? “Natuurlijk heb ik die. Michael Phelps, Chris McCormack, Fabian Cancellara en Stan Gorree zijn sporters waar ik best tegenop kijk, topsporters zijn dat en ik wil ook een topsporter worden.”

Finn denkt er niet over om te stoppen met sporten want hij vindt het veel te leuk. Als ik hem vraag of hij alles mag eten: “Ik eet alles, vis, spruitjes, prei. Alleen twee dagen voor een wedstrijd, eet ik pasta. Na het trainen meteen een sportreep en thuis een lekker toetje. Ik ben dus niet op een of ander sportdieet hoor.”

Nee, met Finn zit het wel goed, hij lust alles, leert prima op school en heeft veel vriendjes. Maar bovenal: hij sport graag. “Ik doe eigenlijk aan meerdere sporten. Als je bijvoorbeeld goed bent in zwemmen, betekent dat nog niet dat je wint, je moet ook nog fietsen en rennen. Daarom is het zo spannend. We hebben een leuke groep, ik maak af en toe een praatje en sport dan weer verder.”

Finn Timmermans, een jong ­sport­­talentje uit Broekhuizenvorst.
We zullen nog veel van hem horen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie