NVM Open Huizen Dag

4-4-2018 Advertorial
Zaterdag 7 april vindt de 20e landelijke NVM Open Huizen Dag plaats. Dat er minder woningen aan de open huizen dag meedoen is logisch, omdat er veel minder woningen in aanbod staan. Er zijn voldoende verkopers die dankbaar gebruik maken van deze halfjaarlijkse dag. In heel Nederland zetten ruim 10.000 woning-eigenaren de deuren open voor bezoek.

Door: Dennis Holthuijsen, Register Makelaar Taxateur o.z., bestuurslid NVM Limburg

Als we de cijfers van de laatste Open Huizen Dag (najaar 2017) onder de loep nemen, zien we dat van de deelnemende woningen 47 procent verkocht werd binnen twaalf weken. Van de niet deelnemende woningen ligt dat percentage op 31 procent. De kans op verkoop is dus aanzienlijk groter.

Door de NVM wordt rondom de Open Huizen Dag volop reclame gemaakt. Een potentiële koper kan momenteel uit vier woningen kiezen. Door mee te doen kun je als verkoper direct aan de markt laten zien dat je graag wilt verkopen en spring je er positief uit ten opzichte van woningen die niet deelnemen.

Voor verkopers is het daarnaast prettig dat ze niet bij iedere kijker de woning op orde hoeven te brengen, maar de kans hebben op meerdere kijkers op één dag. Ook voor kopers is dat een groot voordeel. Vrij nemen is niet nodig: op een zaterdag meerdere woningen bekijken, hoe gemakkelijk is dat.

Hoewel meerdere woningen op een dag kijken heel handig is, kleeft er ook een nadeel aan. Hoe meer huizen u ziet, hoe sneller u de kenmerken van de woningen door elkaar haalt. Vandaar dat wij een gratis bezichtigingschecklist aanbieden. Beschouw het als een handige geheugensteun en kom daarna zeker nog met een aankoopmakelaar voor een tweede bezichtiging.

Ook een checklist meenemen op de Open Huizen Dag. Vraag hem vandaag nog gratis aan via
horst@intermakelaars.com

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie