NK raften in Frankrijk

11-5-2010 door: Redactie
Raftsters Petra Peters uit Lottum en Fieke Reintjes uit Meerlo vertrekken op 15 mei naar Frankrijk om deel te nemen aan het NK raften. De wedstrijd wordt gehouden tijdens het Pinksterweekend op de snelstromende rivier de Durance in het zuiden van de Alpen. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap mag volgend jaar deelnemen aan het WK raften in Costa Rica. Beide dames maken deel uit van het raftteam Fl'eau dat bestaat uit zes personen.

Tijdens de eerste week van juni volgt het Europees Kampioenschap in Italië waarvoor het team zich vorig jaar heeft weten te plaatsen. Deze wedstrijden worden gehouden in Val di Sole op de Noce, een rivier van hoge moeilijkheidsgraad. De dames doen mee aan zowel de 4- als 6-persoonswedstrijden.

Petra Peters: "Eind vorig jaar werd mij gevraagd het team te versterken­ nadat een paar dames waren uitgevallen. Een mooie, maar pittige uitdaging.­ Zelfs tijdens de koude maanden werden trainingen op het water niet ­geschuwd. Ondanks dat we als team niet bij elkaar in de buurt wonen, ­trainen we drie keer per week ­gezamenlijk in de boot. Daarnaast werk ik aan extra kracht en conditie bij een sportschool in Nijmegen. Onze ambities zijn hoog. Team Fl'eau heeft op eerdere WK's al zilver en goud behaald. We gaan er alles aan doen om deze titel te verdedigen."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie