Musical Emotions een musicale en vocale reis

17-6-2010 door: Redactie
Het Horster Mannenkoor brengt samen met de Koninklijke Harmonie van Horst en het Meuleveld Kinderkoor de voorstelling Musical Emotions. Dit muziekspektakel vindt plaats op zaterdag 26 juni in de Schouwburg van Venray en begint om 19.30 uur. Het repertoire van de avond bestaat voor negentig procent uit liedjes van musicals of films.
Piet van Kempen en Sraar van den Beuken nemen het programma nog eens door

De in Horst woonachtige Sraar van den Beuken en Piet van Kempen hebben alle twee iets met muziek en zang.
Sraar is 78 jaar oud en heeft 60 jaar als blazer zijn bijdrage geleverd bij de Koninklijke Harmonie van Horst. Begin dit jaar is hij als actief muzikant gestopt en doet nu pr-werkzaamheden voor het muziekgezelschap.

“Toen het Horster Mannenkoor met het idee kwam iets gezamenlijk met de harmonie te organiseren was ik uiteraard van de partij. Al vrij snel kwam daar de vraag van een kinderkoor. Omdat we in het verleden al eens met het Meuleveld Kinderkoor hadden opgetreden was de invulling snel gerealiseerd”, aldus Sraar.
Het kinderkoor staat onder leiding van de 63-jarige Piet van Kempen die op de Meuleveldschool lesgaf. Piet nam een half jaar geleden afscheid als leerkracht aan de school maar blijft wel als muzikaal leider verbonden aan het kinderkoor. “Ik speel daarnaast ook nog trompet bij de Horster harmonie dus je begrijpt wel dat dit concert me aanspreekt”, aldus Piet.

Wanneer alle artiesten op de bühne staan, is er geen plekje meer vrij. De harmonie, het mannenkoor en het kinderkoor samen tellen dan een kleine 250 personen. “Dat is ook de reden waarom we naar de Schouwburg in Venray zijn uitgeweken”, zegt Piet. “De Mèrthal zou een optie geweest zijn maar dan moeten we alles opbouwen en dat hoeft in Venray niet.” In de schouwburg is plaats voor zo’n 650 bezoekers. Musical Emotions vergt ook een logistieke oplossing tijdens de optredens van het kinderkoor dat bestaat uit 88 kinderen. Piet van Kempen: “Zij zingen zes liedjes terwijl de harmonie en het mannenkoor ook op de bühne staan. De kinderen moeten na elk optreden achter de bühne wachten tot ze weer aan de beurt zijn en dat valt niet mee.”

Naast het Horster Mannenkoor, de Koninklijke Harmonie van Horst en het Meuleveld Kinderkoor treden ook nog bekende artiesten uit de Horster regio op in Venray. “Wat dacht je van Renée van Wegberg, Ron Barents, Roy Verbeek en het combo onder leiding van Mike Roelofs”, somt Sraar van den Beuken op. “Dat zijn toch namen die zelfs tot ver over onze landsgrenzen reiken. En wat dacht je van de dirigenten Jan Mertens, Steven Walker en pianist Willy Appermont? Allemaal topmensen in hun vakgebied”, merkt Van den Beuken op. Het concert duurt van 19.30 tot ongeveer 23.00 uur. “Dat is inclusief de toegift”, lacht Piet van Kempen.

“Er worden dertig nummers ten gehore gebracht die betrekking hebben op musical- en filmmuziek. En o ja, we hebben met alles rekening gehouden, zelfs met het WK voetbal. Niemand hoeft iets van het Nederlands elftal te missen”, voegt Sraar er nog vlug aan toe. Meer informatie is te vinden op: www.musicalemotions.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie