Mountainbiketocht in Horst

7-10-2009 door: Redactie
Zondag 11 oktober organiseert Toer- en Wielerclub ‘Oranje’ uit Horst een mountainbiketocht in de omgeving van Horst onder de naam ‘Zandhazentocht.’ De Zandhazentocht heeft twee sterren, toegekend door de Nederlandse ToerFiets Unie. De tocht staat voor maximale kwaliteit.
Mountainbikers kunnen zondag hun hart ophalen in Horst

Iedereen met een mountainbike of ATB-fiets kan meedoen aan deze tocht. In de bosrijke omgeving van Horst zijn routes uitgezet van 20, 30, 40 en 50 km. De routes gaan voor het overgrote deel over onverharde wegen en paden. Er zijn veel single-tracks, hoogteverschillen en kombochten, waardoor de route tot het einde toe afwisselend blijft.

Voor de jeugd is het mogelijk om de 20 km-route in groepsverband en onder leiding van een ervaren en gediplomeerde ATB-trainer te fietsen. Onderweg worden dan spelender-wijs de basistechnieken van het mountainbiken geleerd.
Speciale aandacht hierbij is er voor veiligheid en rem- en bochtentechniek. De jeugdgroep start om 10.00 uur. Inschrijven voor de tochten kan bij Pretcafé de Beurs, Gasthuisstraat 27 in Horst, tussen 8.30 en 10.00 uur. Het dragen van een valhelm is verplicht. Halverwege de tocht wordt een pauze ingelast.

Zie ook: www.twcoranje.nl Bellen kan ook: Peter Alards, 077 398 79 81.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie