Motorzegening Grubbenvorst

20-4-2010 door: Redactie
Voor de 24e keer vond afgelopen zondagmiddag de motorzegening in Grubbenvorst plaats. Er werden 1.473 motoren door pastoor Peeters voorzien van de zegen. Mede dankzij het fraaie weer was de belangstelling voor de motorzegening bijzonder groot.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

De sfeer rondom het Pastoor Vullinghsplein was prima afgelopen zondag. Al vroeg in de ochtend liep het Grubbenvorster centrum vol met motorrijders. Tegen het middaguur is er bijna geen doorkomen meer aan, het plein staat tjokvol. Even later begint pastoor Peeters met de heilige mis die voor altijd voor de zegening plaatsvindt. Wanneer de viering voorbij is trekt de pastoor zijn handschoenen aan en gaat over tot de zegening van de motoren, die één voor één het plein verlaten. "Zwaar werk, maar ik doe dit met alle plezier," lacht Peeters.

Honderden toeschouwers hebben zich aan de Dorpstraat een plekje weten te bemachtigen om de motorzegening van dichtbij mee te maken. De dampende en ronkende motoren kunnen bijna niet wachten om te vertrekken. Het weer is te uitnodigend om een toertocht te maken. Een enkeling vertrekt zonder de zegen van de pastoor. Tegen 14.00 uur trekken de laatste motorrijders voorbij aan pastoor Peeters.

Bestuurslid Karin Hesen van Motorclub 't Murke uit Grubbenvorst is tevreden. "We hebben echt mazzel gehad met het weer, precies op tijd kwam de zon er bij. Hoeveel motorrijders er precies waren weten we niet want niet iedereen had zich van te voren aangemeld. Zo was er een stel motorrijders uit Ridderkerk die toevallig Grubbenvorst aandeden. Zoiets hadden ze nog niet eerder gezien en besloten daarop om volgend jaar terug te komen om ook gezegend de weg op te kunnen. Om een inschatting te maken hoeveel motorrijders er gezegend zijn heb ik 'geklokt'. Uiteindelijk bleef de teller staan op een kleine 1.500 motoren die de zegen ontvangen hebben. Berichten dat er 3.000 motoren geweest zouden zijn kloppen dus niet. Zoveel motoren willen we ook liever niet, dat zou te massaal worden. Nu is het nog leuk en is alles te overzien, dat willen we graag zo houden," aldus de motorliefhebster.

Volgend jaar vindt de motorzegening voor de 25e keer plaats.
De jaarlijkse motorzegening wordt georganiseerd door Motorclub 't Murke uit Grubbenvorst.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie