Minicamping Bergerhof in Sevenum

5-8-2010 door: Redactie
Op zoek naar campinggasten in de HALLO-regio komt onze verslaggever terecht in Sevenum bij minicamping Bergerhof. De camping ligt verscholen in het groen, op de grens tussen Kronenberg en Sevenum. Hier ontmoet de verslaggever de familie Van der Kraan uit Hazerswoude.

Het gezin Van der Kraan bestaat uit moeder Bianca (34), vader Jaco (39) en samen hebben ze twee jongens, Bouke van 8 en Jurre die 5 jaar oud is. Bianca is medewerkster tandtechniek en haar man Jaco is timmerman/uitvoerder. Het gezin staat al vanaf 21 juli op het terrein aan Op den Bergen 8 in Sevenum en wil nog enkele weken in Noord-Limburg blijven.

Bianca: "Normaal gesproken zouden we naar Frankrijk op vakantie gaan maar we hebben voor een budgetvakantie gekozen omdat we vorig jaar een nieuwe caravan gekocht hebben. Vorig jaar waren we ook al op deze camping en dat beviel ons uitstekend. Weet je, het is hier altijd iets warmer en droger dan in de rest van Nederland."

"We amuseren ons hier prima. Er is een zwembad, een trampoline en 's avonds maken we soms een kampvuur. En als het al een keertje regent, kunnen we bij Mariet Christiaens, de eigenaresse van de camping, terecht om bijvoorbeeld potten, broodjes of marshmallows te bakken." Bianca van der Kraan heeft het prima naar haar zin op Bergerhof. "Als de kinderen het naar hun zin hebben is onze vakantie geslaagd en kom ik ook tot rust. Daarvoor hoef je niet persé naar het buitenland."

Jaco, haar man, is er niet. "Die is even boodschappen doen maar die komt zo terug", zegt de Hazerswoudse.
Het gezin heeft inmiddels al enkele bezoekjes aan bezienswaardigheden in en rond Horst aan de Maas achter de rug. Zo zijn ze al naar Toverland en Aardbeienland geweest. "Toverland vond ik leuk maar Aardbeienland was naar mijn idee te duur. Je moest de aardbeien die de kinderen plukten nog apart afrekenen en dat zou eigenlijk bij de entreeprijs inbegrepen moeten zijn. Bovendien vond ik het wat rommelig maar de kinderen hebben zich daarentegen goed vermaakt en dat is het belangrijkste", aldus Bianca.

Ook de speeltuin van Mart Roeffen in Grubbenvorst werd bezocht. Komende week wil het gezin nog naar speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen, het Rozenfestival in Lottum en een keertje blauwe bessen plukken in Broekhuizen of Melderslo. Ze plannen zo min mogelijk en laten hun kinderen een stem hebben in wat ze die dag gaan doen.
Maar hoe komt het gezin uit Zuid-Holland aan het adres van de minicamping? "Nou, dat is niet moeilijk, we hebben gewoon via kamperenbijdeboer.nl gekeken", lacht de kampeerster.

Bianca vindt Noord-Limburg mooi door de afwisselende natuur, landschap en vriendelijke mensen. "Werkelijk, wat hebben jullie een prachtige natuur. Ook de manier waarop hier gebouwd wordt in combinatie met de gemoedelijkheid van de mensen geeft me een echt (buitenlands) vakantiegevoel. Men leeft hier veel rustiger dan op de meeste plaatsen in Nederland en dat spreekt me wel aan. Het enige wat me een beetje tegenviel was het weer maar dat is hier nog altijd beter dan in de Randstad."

Over de camping is Bianca zeer te spreken. "Het is hier knus en gezellig. De kleinschaligheid spreekt me wel aan. Er wordt vaak spontaan iets georganiseerd en alle faciliteiten zijn aanwezig om er een geslaagde vakantie van te maken. Je weet van tevoren waar je aan begint wanneer je op een minicamping staat, je kunt dat niet vergelijken met een megacamping in Frankrijk. Ik mis hier echt helemaal niks. Als ik een punt moet geven, krijgt deze camping een dikke 9+."

Even later komt manlief Jaco terug van het boodschappen doen. "Leuk, komen we in de krant? Misschien kun je een foto maken dat wij met z'n allen in het zwembad zitten", stelt hij voor. Even later poseert het gezin Van der Kraan voor de fotograaf. "Wel even een krantje opsturen hè", roept Bianca de verslaggever nog na.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie