Meuleveld winnaar Kinjer-OLS

25-6-2010 door: Redactie
Afgelopen vrijdag heeft basisschool Meuleveld uit Horst ut Ummeke gewonnen tijdens de zesde editie van het Kinjer-OLS in Grubbenvorst. Gedeputeerde Odile Wolfs reikte ut Ummeke uit aan groep 7ja van de Meuleveldschool. Groep 7ja mag door het winnen van ut Ummeke meetrekken tijdens het grote defilé op zondag 4 juli in Grubbenvorst.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Aan het Kinjer-OLS deden 21 basisscholen mee. Zij trokken in een optocht door de straten van Grubbenvorst, gadegeslagen door enkele duizenden toeschouwers. Het warme en zonnige weer stelde de deelnemende groepen op de proef maar er waren geen uitvallers. Peter Relouw van schutterij St-Jan uit Grubbenvorst: "Het Kinjer-OLS is ­geweldig verlopen.

We maakten ons wel enige zorgen over het warme weer maar achteraf gezien viel dat reuze mee. Er kwam af en toe wat bewolking opzetten waardoor de warmte enigszins werd getemperd. Over de kwaliteit van de deelnemende groepen niets dan lof. Alle deelnemende scholen hebben enorm geïnvesteerd in het maken van uniformen, trommels en het marcheren. Het was in één woord: super," aldus Peter.

Voor de leerlingen van groep 7ja van basisschool Meuleveld kon de dag niet mooier eindigen.
De groep verzamelde zich die vrijdagochtend al om 07.30 uur in hun klas, samen met begeleidende Kinjer-OLS-ouders. Optutten, aankleden en om 08.30 uur waren ze klaar om naar Grubbenvorst af te reizen. Op het OLS-terrein werd nog gepicknickt om ­vervolgens de laatste instructies te ­krijgen voor de optocht. De prijs­uitreiking vond om 16.00 uur plaats waarbij groep 7ja als winnaar van ut Ummeke uit de bus kwam. De terugreis naar Horst werd een zegetocht. Op school werden de winnaars opgewacht door schutterij St. Lucia, de burgemeester, de adjunct-directeur van de school en alle ouders plus leerkrachten.

Groep 8 van basisschool de Horizon uit Sevenum nam met 48 kinderen deel aan het Kinjer-OLS. Het absolute hoogtepunt was het moment dat de Sevenumse groep stil kwam te staan bij de 150 leerlingen van hun school, die speciaal voor groep 8 naar Grubbenvorst waren gekomen. Bij de eindbeoordeling behaalde de Horizon de eerste prijs met de beste commandant en de tweede prijs met de beste bordjesdragers. Het uiteindelijke resultaat was een tweede plaats. Groep 8 van de Horizon kreeg slechts één puntje minder toebedeeld dan de uiteindelijke winnaar.

De deelnemende scholen uit Grubbenvorst zelf scoorden ook goed. Basisschool de Kameleon behaalde een eerste prijs met het mooiste bordje. Openbare basisschool de Samensprong behaalde een tweede plaats met het mooiste vaandel.

De onderdelen van het Kinjer-OLS:

Schieten
1. BS St. Joseph Beringe
2. BS Het Spick Beesel
2. BS St. Lambertus Neeritter
2. BS Meander Reuver

Beste Yell:
1. BS de Liaan Helden
2. BS Meuleveld Horst

Mooiste geheel
1. BS De Kwakel Ittervoort
2. BS De Kwir Neer

Beste commandant
1. BS De Horizon Sevenum
2. BS Het Avontuur Buchten

Mooiste bordje
1. BS De Kameleon Grubbenvorst
2. BS De Horizon Sevenum

Mooiste vaandel
1. GVL Kaulille
2. BS De Mussenberg Horn
2. OBS de Samensprong Grubbenvorst

Mooiste koningspaar
1. BS St. Willibrordus Venlo
2. BS Het Avontuur Buchten

Beste tamboer-Maître
1. BS St. Willibrordus Venlo
2. BS Het Avontuur Buchten

Beste markententsters
1. BS Meuleveld Horst
2. BS St. Martinusschool Beegden

Meest enthousiaste groep
1. Daelzicht

bron: OLS 2010

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie