Meterikse hoofdrol in musical

15-10-2009 door: Redactie
De net 26 jaar oud geworden Marjolein Kuenen uit Meterik heeft een hoofdrol in de Lommse musical Droëmvlucht. De musical is een klassiek liefdesverhaal, is gebaseerd op muziek van Rowwen Hèze en wordt uitgevoerd door harmonie St. Antonius uit Lomm. Er staan vijf uitvoeringen gepland van 15 tot en met 18 oktober. Alle voorstellingen waren binnen één dag uitverkocht.
Hoofdrol voor Marjolein Kuenen in Droëmvlucht

De Meterikse Marjolein Kuenen is er helemaal klaar voor. Ruim een jaar heeft ze wekelijks gerepeteerd voor Droëmvlucht in Lomm. De hoofdrol in de Lommse musical kwam voor haar als een verrassing. “Ik krijg zangles van Gé Titulaer en Dorris van de Meerendonk. Ik zag bij Dorris een poster hangen die betrekking had op de musical en heb auditie gedaan. Even later kreeg ik één van de vier hoofdrollen toegewezen. Zo is het eigenlijk begonnen,” zegt de Marjolein.

Droëmvlucht is een bijna klassiek liefdesverhaal met als leidraad de poëzie van Rowwen Hèze, gegoten in een modern jasje. Spel en muziek aan elkaar geregen door krachtig uitgevoerde arrangementen van de Lommse harmonie, ondersteund met zang en dans. De regie van Droëmvlucht is in handen van Marion Pingen.

Niet alleen in Lomm heeft men het dagelijks over Droëmvlucht. Ook in Leunen, want daar geeft Marjolein Kuenen les aan groep 8 van de plaatselijke basisschool. “De klas leeft echt met me mee en is trots op haar juf. Ze volgen berichten in de media nauwlettend en blijven vragen stellen over de voorstellingen. Ik ben al op L1-tv geweest en er heeft een groot artikel in Dagblad de Limburger gestaan.
Nu ook nog in HALLO, het kan maar niet op”, lacht Marjolein.

De zangeres heeft een zwak voor de ballads van Rowwen Hèze. De Americaanse groep besteedt op haar website ook aandacht aan Droëmvlucht. “Ik zou best wel eens samen met Rowwen Hèze willen optreden, dat lijkt me iets geweldigs, een droom. Je weet maar nooit hoe een balletje rolt en wat de toekomst nog allemaal voor me in petto heeft”, aldus Marjolein.

Marjolein Kuenen is een bezige bij. Ze studeert naast haar baan ook nog aan de Schumann Academie in Utrecht, een parttime conservatorium. Ze volgt daar zang en lichte muziek.

“Daarnaast zing ik in een a-capellagroep, ‘Quintella’, die bestaat uit leerlingen van Dorris van de Meerendonk. Alle leden van deze groep komen uit Horst en omgeving. Verder zing ik vaker op promsconcerten en zing ik met fanfares en harmonieën. Samen met Maartje Smedts uit Horst zing ik vaker op bruiloften en partijen.”

Ze kijkt uit naar de voorstellingen in Lomm. “Het is gewoon geweldig als je ziet hoe een heel dorp betrokken is geraakt bij Droëmvlucht. Eigenlijk zou het in eerste instantie maar een minimusical worden, maar gedurende het proces raakten er steeds meer mensen bij betrokken en uiteindelijk werd Droëmvlucht tot wat het nu is: een musical waaraan 250 mensen hebben meegewerkt. Iets waar heel Lomm trots op is en waarvan ik als ‘Meteriks megje’ deel van uit mag maken”, besluit de zangeres.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie