30 jaar Merlinpop

3-4-2018 door: Redactie
OJC Merlin in Meerlo organiseerde paaszondag 1 april de 30e editie van Merlinpop. Op het terrein aan de Peschweg stonden deze dag diverse artiesten op het podium, waaronder Sunday Kids, dj Fissa, Daisy en Puinhoop Kollektiv.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Voor de ingang van Merlinpop vormt zich deze avond al een lange rij. Rondom het terrein staan ook veel fietsen en deze blijven maar meer worden. Bij de ingang staat nog wat laatste informatie voor het wachtende publiek. De beveiliging en vrijwilligers houden alles goed in de gaten. De legitimatiebewijzen en tassen worden grondig gecontroleerd. Zodra iedereen door de controle is kan het feest beginnen: de dertigste editie van Merlinpop.

Over het hele terrein zijn podia te vinden. Buiten staat een dj de muziek te verzorgen, binnen in de tent staan ook dj’s en in de zaal staat een bandje te spelen. Ondanks het frissere weer zijn de meeste bezoekers toch buiten te vinden. Mensen dansen, kletsen en genieten van een biertje. Kaïn Verberne van de organisatie is tot nu toe ook erg tevreden over de sfeer en opkomst. Volgens hem is er in die dertig jaar ook zeker wel wat veranderd. “Ik denk wel dat Merlinpop een beetje commerciëler is geworden. Dat bedoel ik zeker niet negatief, maar door wat commerciëler te zijn kunnen we wel grotere namen boeken. Dit jaar hebben we zelfs artiesten die ook op Pinkpop staan, The Overslept bijvoorbeeld. Dat is toch wel heel erg vet om te kunnen zeggen.” Op de vraag hoe Merlinpop is ontstaan, volgen meerdere antwoorden. “Ooit wilde een paar mensen naar Paaspop in Schijndel, maar niemand wilde er naartoe reizen. Daarom zijn we zelf maar iets begonnen. Dat is wat ik meestal zeg als mensen vragen hoe het is ontstaan, maar dat klopt niet helemaal. In de jaren 60 werd er een openluchtfestival opgezet. Dit was Midsummer-pop-festiva’. Het festival heeft vijf jaar bestaan, maar het liep zo goed en er kwamen zulke grote artiesten dat de organisatie het niet meer aankon. Toen is er een paar jaar niks geweest, totdat er werd besloten om het weer op te pakken. Dit is Merlinpop geworden,” vertelt Verberne.

Inmiddels is Merlinpop al 30 jaar een van de grootste festivals van Horst aan de Maas. Ook deze editie wordt dat weer bewezen. De tent puilt uit en de zaal is goed gevuld als het bandje Sunday Kids gaat spelen. Nadat ze het eerste nummer gespeeld hebben, klinkt er een luid applaus. De band is ook enthousiast om op Merlinpop te staan. “Het voelt goed om eindelijk hier te zijn. Vorig jaar zouden we eigenlijk al hier optreden, maar toen brak onze drummer zijn arm. Maar we staan er nu, dus laten we er een leuke avond van maken,” vertelt de zanger van Sunday Kids. De band speelt zijn setlist en gaat af onder een daverend applaus. Bij de andere podia zijn dj’s te vinden zoals Puinhoop Kollectiv en De Lievelings Dj’s van je Zusje. Deze spelen nog door tot diep in de nacht.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie