Meiden HOVOC naar finale

25-2-2010 door: Redactie
Afgelopen zaterdag hebben de Hovoc meiden in Tubbergen zich geplaatst voor de landelijke finale van de Nationale Open Jeugd­kampioen­schappen. Dit kampioenschap is het belangrijkste jeugd volleybaltoernooi dat de Nederlandse Volleybalbond jaarlijks organiseert, waarbij elke vereniging haar sterkste teams per categorie afvaardigt.

Hovoc neemt dit jaar deel met een meisjesteam dat bestaat uit de sterkste speelsters tot en met 12 jaar in de CMV categorie (circulatie en minivolleybal). Tijdens de halve finale in Tubbergen werden eerst Bolsward en vervolgens Krekkers met 2-0 verslagen. Hierna volgde een spannende en goede wedstrijd tegen de thuisspelende ploeg Dynamo Tubbergen. Ook deze wedstrijd werd met mooi aanvalspel in het voordeel van Hovoc beslist.

Deze resultaten betekenden een eerste plaats in de poule wat resulteerde in een finale tegen de nummer twee van de ­andere poule: Saasfeldia. Tijdens de finale verliepen de eerste punten een beetje moeizaam door de zenuwen. Al gauw kwamen de Hovoc meiden steeds beter in hun spel. Dit leidde tot een mooie 2-0 overwinning en deelname aan de landelijke finale. Deze finale vindt plaats op zaterdag 15 mei. De beste acht teams van Nederland strijden dan om de titel van Nederlands Open Jeugdkampioenschap CMV.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie