Meerlo en Tienray inventariseren klachten over weg

12-10-2017 door: Redactie
Tussen provincie Limburg en gemeente Horst aan de Maas zijn gesprekken gaande over een eventuele overdracht van de doorgaande weg tussen Tienray en Meerlo (N554), waar al jaren veel klachten over zijn. De momenteel provinciale weg zou dan een gemeenteweg worden. Om een goed beeld te krijgen van de klachten, hebben de dorpsraden een online enquête opgesteld.
maskTop
Meerlo en Tienray inventariseren klachten over weg
maskBottom

Dorpsoverleg Tienray en Dorpsraad Meerlo hebben de laatste jaren veel klachten gehad over de weg en hebben nu geïnventariseerd wat de op- en aanmerkingen zijn die ze bij de eventuele overdracht bij gemeente en provincie willen inbrengen. Bewoners van Tienray en Meerlo konden in een online enquête aangeven welke klachten ze ervaarden van de weg. Ivo van Summeren van het Dorpsoverleg van Tienray: “De weg is nu een provinciale weg, waar we al jaren veel klachten over hebben gehad, maar waar de gemeente dus nooit iets aan heeft kunnen doen. Nu er sprake is van een overdracht van de provincie naar de gemeente, was dat voor ons een goed moment om nogmaals te gaan luisteren naar alle klachten. Daar willen we dan een inventarisatie van te maken, waarmee we naar de gemeente kunnen gaan.” Hij voegt nog toe: “Mooi om te zien hoe we dit gezamenlijke probleem van Meerlo en Tienray ook gezamenlijk aanpakken.”

Op de enquête zijn ruim 85 reacties gekomen. “De meeste klachten gaan over drukte en snelheid”, vertelt Van Summeren, “Mensen spreken over een ‘racebaan’ als ze het hebben over de weg.” Volgens Van Summeren zou de eventuele overdracht een goed moment kunnen zijn om in oplossingen te gaan denken. “De vraag is of de gemeente de provinciale weg mét klachten over gaat nemen, of dat ze de weg overneemt en iets aan de klachten gaat doen”, zegt hij.

“De wegen N 554 en N 556 (van Horst naar Sevenum, red.) zijn eigendom van de provincie”, licht een woordvoerder van de gemeente desgevraagd toe. “Het is de bedoeling dat deze wegen in eigendom overgaan naar de gemeente. Wij hebben aan de dorpsraden van Meerlo, Tienray, Hegelsom, Horst en Sevenum gevraagd of er verkeerskundige wensen met betrekking tot deze wegen zijn.” Momenteel lopen de onderhandeling over de overdracht van de wegen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie